Din oras

Primaria amana deschiderea ofertelor de la licitatia pentru salubrizarea stradala

Primaria Cluj-Napoca a decis amanarea cu doua zile a termenului pentru deschiderea ofertelor depuse in vederea contractarii serviciilor de salubrizare stradala. Termenul initial a fost stabilit pentru astazi, insa autoritatea contractanta l-a amanat pana pe 16 aprilie. Contractul este estimat la 140 de milioane de lei, fara TVA.

Mult asteptatul termen de deschidere a ofertelor pentru concesionarea serviciilor de salubrizare stradala si deszapezire este amanat de Primaria Cluj-Napoca. Licitatia, care a fost lansata a doua oara in ultimii doi ani, a inceput cu stangul. Astazi ar fi trebuit sa aflam numele firmelor care au depus oferte financiare pentru contractul de peste 140 de milioane de lei, insa autoritatea contractanta a amanat deschiderea ofertelor pana joi, 16 aprilie, la ora 11.00.

Contractul de salubrizare din Cluj-Napoca este scos la licitatie a doua oara in ultimii doi ani. Prima licitatie a fost lansata de Primaria Cluj-Napoca in 24 septembrie 2013. Initial, licitatia a fost castigata de firma Supercom, insa a fost contestata, iar instanta a dispus refacerea licitatiei. Apoi, primaria a anuntat un al doilea castigator: lotul 1 – asocierea RER Ecologic Oradea si Retim Galati; lotul 2 – asocierea RER Ecologic Buzau si RER Ecologic Bucuresti.

De aceasta data, firmele Rosal, Brantner Veres si Romprest au contestat, din nou, rezultatul licitatiei. In decembrie 2014, Curtea de Apel Cluj a dispus anularea licitatiei, astfel ca Primaria Cluj-Napoca a refacut caietul de sarcini si a lansat o noua licitatie, in 17 februarie 2015.

In tot acest timp, cele doua companii – Bratner-Veres si Rosal – se ocupa de curatenia si dezapezirea orasului, in baza unui contract care este prelungit, deja, de un an si jumatate.

Contractul pentru salubritate si deszapezire, in valoare de aproximativ 32 de milioane de euro, a este impartit in doua zone. Primul lot cuprinde cartierele Gheorgheni, Andrei Muresanu, Marasti, Someseni, Bulgaria si o parte din zona centrala, iar al doilea lot cuprinde cartierele Manastur, Grigorescu, Zorilor, Gruia, Dambul Rotund si o alta parte a zonei centrale. Concesionarea serviciului de salubrizare stradala si deszapezire din municipiul Cluj-Napoca cuprinde activitati de maturat manual, intretinerea curateniei, spalatul carosabilului si al trotuarelor, stropitul carosabilului, curatat manual rigole, maturat mecanizat, curatat manual al zapezii si ghetii, pluguitul, combaterea poleiului, curatarea de zapada si gheata a gurilor de scurgere, incarcat, transportat zapada si gheata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *