Primăria alocă 100.000 euro pentru modernizarea unui parc din Ungheni. Din unghiul de vedere al lipsei spațiilor verzi din Cluj, inițiativa este lăudabilă

Toate problemele din Cluj-Napoca s-au rezolvat, așa că acum Primăria trebuie să ajute și orașele mai nevolnice. Și cum frăția e frăție, întâi conducerea orașului se gândește la binele cetățenilor din orașele înfrățite. Apoi vor fi ajutate și alte orașe, țări, poate chiar planete îndepărtate.

Confrații noștri de dincolo de podul de flori de peste Prut sunt primii vizați de bunătatea și mărinimia conducerii orașului în care totul merge perfect. În Ungheni trebuie modernizat Parcul Central, un proiect cu costuri totale de 800.000 euro. Anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a alocat 100.000 euro pentru reabilitarea acestui parc. Banii au fost folosiți pentru modernizarea Orășelului Copiilor. În semn de profundă recunoștință, Primăria Ungheni a botezat investiția Micul Cluj. Ar putea fi o aluzie la cineva anume? Nu am insinuat nimic, este doar o simplă întrebare. 

“Prin HCL 815/05.09.2017, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a finanțat subproiectul Orășelul Copiilor din cadrul proiectului Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni, care a constat în realizarea unui loc de joacă. La finalizarea implementării lucrărilor subproiectului, municipalitatea din Ungheni a realizat un film de prezentare a investiției, iar Orășelul Copiilor a fost inaugurat în data de 1 iunie 2018, primind numele de Micul Cluj”, se arată într-un proiect de hotărâre de Consiliu Local. 

Anul acesta, administrația publică locală din Cluj-Napoca sare iar cu banul pentru frații noștri din Ungheni. Tot 100.000 euro (mai precis 466.972 lei). De data aceasta, banii vor fi folosiți pentru modernizarea Teatrului de vară și a împrejurimilor. Banii au fost solicitați de primarul din Ungheni. 

“Primarul orașului Ungheni, dl Alexandru Ambros a solicitat municipalității clujene finanțarea subproiectului Teatru de vară și împrejurimi, parte a proiectului Reabilitarea Parcului Central, etapa III, din orașul Ungheni, raionul Ungheni, Republica Moldova. În urma acestei solicitări și analizând documentația, proiectul tehnic-financiar întocmit de către municipalitatea orașului Ungheni, asupra căruia Direcția Ecologie Urbană, Spații Verzi și-a pronunțat punctul de vedere, a fost întocmit acordul de finanțare nr. 1/23.08.2018”, este precizat în proiectul de hotărâre privind alocarea celor 466.972 lei. 

Alocarea fondurilor va fi votată în ședința de Consiliu Local de astăzi.

Inițiativa conducerii orașului nostru este lăudabilă. Dar poate nu ar fi stricat dacă ar fi cugetat Boc & Co. nițel la vorba unui moldovean al nostru - milă mi-e de tine, dar de mine mi se rupe inima. De exemplu, în Cluj-Napoca există o lipsă cronică de spații verzi. Ziar de Cluj scria anul trecut că pe hârtie unui clujean îi revin 25 mp de spațiu verde, dar în realitate este vorba despre doar 14 mp. 

Citește și:

Primăria umflă statisticile ca să dea bine la imagine? Oficial, unui clujean îi revin 25 mp de spațiu verde, în realitate suprafața este de doar 14 mp

Să ne gândim și la starea parcurilor din oraș. De ani de zile, Boc promite că va face Parcul Est, dar nu s-a făcut nimic. Parcul Armătura este într-o stare jalnică, la fel și Parcul Feroviarilor. 

Citește și:

Parcul Armătura, cuib de boschetari sportivi. Baza sportivă din vecinătate, roasă de rugină și năpădită de buruieni – FOTO

Proiectarea modernizării Parcului Feroviarilor, gata într-un an

sursa foto: moldpres.md

Adauga comentariu