Prima zăpadă: Blocaj în traficul din Cluj FOTO&VIDEO

Prima zăpadă a însemnat și primele probleme pentru autoritățile locale. Echipele de intervenție, care trebuie să facă trotuarele accesibile pietonilor, își fac de lucru în zonele centrale ale orașului. Prin cartiere, în rest, pietonii sunt cei care trebuie să bată la pas trotuarele pline de zăpadă. Nici pentru conducătorii auto situația nu este mai ușoară. Iar în stațiile mijloacelor de transport public spațiile publice sunt necurățate. 

Dacă prin cartiere spațiile private au fost cât de cât curățate de proprietari, alte zone au fost abandonate ori uitate de autorități, fie pe carosabil, fie în zonele pietonale. 

În cartierul Gheorgheni, echipele de intervenție au fost date dispărute. Autoturismele și pietonii și-au făcut drum cum au putut

Chiar și în stațiile de autobus, călătorii erau cei care băteau drumul pentru prima dată în zonele de așteptare de pe trotuar

În unele zone, doar proprietarii și-au făcut treaba, curățind de zăpadă în fața propriilor curți ori în fața sediilor

Dacă Primăria Capitalei anunța duminica seara că are pregătite peste 400 de utilaje pentru intervenție, în orașul smart Cluj-Napoca, primele echipe de intervenție au fost zărite exclusiv în zona de centru.

Prin cartiere, în schimb, e prăpăd.

zona Parcul Ștefan cel Mare

Piața Ștefan Cel Mare/Divizia 4 Infanterie Gemina

o echipă de intervenția își făcea de lucru pe trotuarul din fața Operei Naționale Cluj

Scuarul CEC, proaspăt modernizat, este blocat în zăpadă

stația de autobus din Piața Mihai Viteazul este plină de zăpadă

călătorii bat primele drumuri în zona de așteptare

Adauga comentariu