Prima ediție a târgului ”Produs în Bucovina”, la Cluj-Napoca

Asociațiile ”Produs de Cluj” și ”Produs în Bucovina” în colaborare cu Consiliile Județene Cluj și Suceava, Consiliul local și Primăria Municipiului Cluj Napoca, în parteneriat cu Centrul Național de Informare Turistică Suceava și Asociația pentru Turism Bucovina, organizează prima ediție a târgului “Produs în Bucovina” la Cluj Napoca. Evenimentul se va desfășura între 13 și 15 octombrie 2017, pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian. 

Pe parcursul celor trei zile, clujenii vor avea ocazia de a admira și gusta pe lângă produsele deja cunoscute ale micilor întreprinzători clujeni,  o largă varietate de produse bucovinene. Nu vor lipsi preparatele din carne, lactatele, produsele de panificaţie şi patiserie, berea de casă, mustul, sucurile naturale, fructele, îngheţata, mierea de albine şi produsele apicole, nici legumele şi murăturile. Lor li se vor alătura artizani pricepuți, care vor prezenta costume populare, păpuși artizanale și podoabe tradiționale.

Punctul de atracție al târgului îl vor reprezenta cele două stâne tradiționale, specifice Bucovinei, care vor fi amenajate pe platoul Sălii sporturilor.

Cunoscătorii bucătăriei românești vor avea ocazia să “guste” Bucovina și Ardealul, delectându-se cu preparate la grătar sau la ceaun, dar vor avea ocazia de a descoperi și gastronomia etniilor din Bucovina. Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” include spectacole de muzică şi dansuri populare susţinute de interpreţi şi formaţii folclorice, printre care renumitul Ansamblu Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Târgul de la Cluj Napoca este prima manifestare organizată de entități care sunt de interes județean, dar din zone geografice atât de diferite, care au în comun sprijinirea micilor întreprinzători ce promovează autenticitatea și tradiția populară. Mai mult, acest târg este o urmare firească a legăturilor care există între Asociația Produs în Bucovina și Asociația Produs de Cluj, aceasta din urmă preluând și dezvoltând modelul propus de bucovineni. 

Adauga comentariu