Prim-procurorul de la Huedin, ”fost colaborator” al SECURITĂȚII. Avea un nume de cod pe măsură (DOCUMENT EXCLUSIV)

Pe considerentul să știm cine ne poate ancheta mâine, Ziar de Cluj a început o serie de verificări ale procurorilor de pe raza județului Cluj. Primul despre care am obținut o dovadă cu privire la istoricul carierei sale în raport cu Securitatea este prim-procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin. 

Vorbim de Petru Secan, omul care a după o activitate îndelungată ca simplu procuror la Huedin, a devenit șeful instituției și în până de curând l-a avut în subordine pe fostul procuror de la DIICOT Cluj, Mircea Hrudei. 

 

Într-o adresă marcată ca fiind din 2008 se recunoaște colaborarea lui Secan, care se derula după anumiți termeni: Secan transmitea anumite informații către Securitate, era obligat să folosească numele de cod MAXIM pentru a nu se găsi o legătură palpabilă între acesta și instituție ”mamă”. 

De asemenea, potrivit documentului obținut de Ziar de Cluj, Secan ar fi aderat la Securitate pe funcția de colaborator în perioada 1983-1986. În mod oficial se precizează că nu mai există documente care să ateste, după perioada menționată, că Secan ar mai transmite informații mai departe. 

Oare lupu și-a schimbat năravul? Cu toate acestea, pe baza adeverinței eliberată în 2008, Secan a putut să stea pe scaunul de procuror la Huedin, unde a avansat. 

 

 

Citește și: EX-șeful lui Mircea Hrudei, prim-procurorul de la Huedin, țepuit în târgul de mașini de la Gilău

 

Comentarii

Ardelean

10.11.2017 18:54

Este plin sistemul judiciar din romanica de foști securiști. Au avut beneficii atunci,au și azi. Sunt dzeii nației,fac ce și cum vor.Nimeni nu-i atinge,iar consecințele se văd. Corupție instituționalizată in sistem,in țara.

Maxim

24.11.2017 00:22

 Tov. securist Maxim,  actual domn procuror sef, daca i-ti plac merele de la Hodis  de  la  Gabor din groapa fara sa platesti atunci sa stii ca o sa platesti cu tot neamul tau de securisti masina achizitionata de la targul din Gilau. Dumnezeu nu bate cu bota ci cu faptele !   

Adauga comentariu