Previziunile oracolului din DGASPC s-au adeverit: Diana Laruelle și Raluca Rotar au câștigat concursurile pentru posturile de șef de centru

Printr-un mail transmis pe adresa redacției, în data de 1 noiembrie, o sursă anonimă  ne-a sesizat faptul că la DGASPC ar urma să se desfășoare un „alt concurs cu dedicație pentru prietenii directorului Daniel Tămaș:

„Pe 3 noiembrie, la DGASPC se dă concurs pentru  postul de șef de centru la centrul Pinocchio și  postul de șef de centru la centrul Gavroche.

Câștigătorii se știu: Diana Laruelle, fata lui Valentin Pușcas, pesedistul de la ITM Cluj va câștiga la Pinocchio și Raluca Rotar va câștiga la Gavroche.

Comisia va fi formată din pesediștii: Banc Nicolae, Telcean Mihaela și Dragoș Dacian,  toți la vremea lor câștigători  aduși de Tămaș la concursuri la care au participat singuri.

Tișe, un președinte care asistă la circ”

Daniel Tămaș, directorul DGASPC Cluj: „Știți cum e, la fiecare concurs, la noi s-au făcut o serie de speculații”

Contactat telefonic de către Ziar de Cluj, în data de 2 noiembrie, directorul DGASPC a declarat, referitor la această sesizare:

„Știți cum e, la fiecare concurs, la noi s-au făcut o serie de speculații. Au fost situații în care numele invocate de unii sau de alții nici măcar nu au fost regăsite pe listele de candidați, au invocat la un moment dat niște candidați care vor câștiga, nu s-a întâmplat așa! În situația concursului de mâine, comisia este formată din 3 angajați cu funcții de conducere din cadrul instituției, persoane competente, care pot evalua. Este un concurs, din câte am înțeles eu, cu 7 sau 8 candidați. 

Legat de concursul de mâine… e un concurs, noi avem foarte multe concursuri de șef de centru. Acum, sigur, sunt speculații, este o doamnă care tot timpul, la fiecare concurs, ba candidează, ba nu candidează, și ea e veșnica reclamagioaică care de vreo două luni tot pe la Tișe pe acolo prin anticameră stă și îi spune: «Aici trebuie să fiu eu șef de centru, aici trebuie să fiu eu…!» Dar pe ea nu o pune nimeni! Și acum, ea a sesizat, o cheamă Dumitru Mihaela, e un medic. 

Noi nu încălcăm legea, doamna a mai candidat la un concurs! Acum sunt speculații… că e fata lui Valentin Pușcaș! Nu aia e problema, că e fata lui Valentin Pușcaș de la PSD! Doamna lucrează de 5-6 ani la noi în instituție, e psiholog, psihoterapeut, e șefă de centru în momentul de față! Iar legat de celălalt centru, sunt vreo 3 colegi de-ai noștri! De unde să știm noi cine va câștiga? Fiecare poate câștiga! E o competiție deschisă! Noi cu toții avem relații bune de serviciu, suntem colegi, lucrăm… Care e mai bun! Doar la noi s-a schimbat garnitura, sunt foarte mulți tineri promovați! Păi, ce să facem, să punem tot rechinii ăia bătrâni?”

Previziunile „oracolului” din DGASPC s-au adeverit

Previziunile „oracolului” din DGASPC, referitoare la rezultatele concursurilor pentru cele două posturi de șef de centru, s-au adeverit: Diana Laruelle a câștigat concursul pentru postul de șef centru, pe perioadă nedeterminată, la Complexul de servicii pentru recuperarea copiilor cu handicap neuropsihic grav nr. 10 „Pinocchio” Cluj-Napoca, iar Raluca Rotar a devenit șef de centru, pe perioadă nedeterminată, la Centrul de primire a copilului în regim de urgență „Gavroche” Cluj-Napoca.

Conform regulamentului de desfășurare a concursului, a fost considerat admis candidatul care a obținut cel mai mare punctaj final, dintre candidații care au concurat pentru același post, punctajul final reprezentând media aritmetică a punctajelor obținute la proba scrisă și la interviu.

La proba scrisă a concursului organizat pentru postul de șef de centru la Centrul Gavroche au participat 3 candidați, Iepure Dan obținând 100 de puncte, Rotar Raluca - 91, iar Ioniță Luminița Andreea 21,16. La proba interviului, Rotar Raluca a obținut 94 de puncte, iar Iepure Dan 71,66. Astfel, Rotar Raluca a câștigat concursul cu un punctaj final de 92,5, în fața lui Iepure Dan, care a obținut 85,83 de puncte.

La proba scrisă a concursului organizat pentru postul de șef de centru la Centrul Pinocchio au participat 5 candidați, dintre care 4 au fost respinși, Diana Laruelle fiind singura care a obținut punctajul necesar pentru a fi admisă. Ea a fost singura care a participat astfel mai departe la proba interviului, câștigând concursul pentru postul de șef de centru.

Concluziile le lăsăm pe seama cititorilor noștri.

Comentarii

felicitari

11.11.2016 16:25

Felicitari comisiei!

Salariat(ă) vechi

11.11.2016 17:57

Dumitru Mihaela a luat nota "aproape doi"....pai femeia asta e dusa rau,are nevoie de psihiatru ,cum o lasati sa se ocupe de copii?sa l ia de mana pe Rusu,sa faca o baie ca au nevoie amandoi si la balamuc ei!

Telceanu

11.11.2016 18:09

asta e asa a fost cum am vrut eu

Telceanu

11.11.2016 18:13

sa va fie ciuda !

Xxx

11.11.2016 22:59

Lasă bârfele. ... apropo. , nu mai forma numa pe cine vrei ....ca mai sunt si alții

RUS

12.11.2016 13:03

Voi ziaristii nu va intrebati ce fel de oameni sunt cei care merg si isi plang frustrarile pe la C.J. sau trimit epistole anonime spre voi, dupa care scriu la examen de nota 1?tot aruncati cu noroi in niste oameni si o institutie doar v a citi cineva si fituica voastra.

ion romanu

12.11.2016 17:04

"Doar la noi s-a schimbat garnitura, sunt foarte mulți tineri promovați! Păi, ce să facem, să punem tot rechinii ăia bătrâni?"Haideti sa va dpun care sunt cele doua fete ale monezii! "Rechinii batrani" au experienta si cunoastere, deci nu pot fi dusi usor de nas. Intampina "rezistenta la schimbare"! Tot ei pun la "indoiala" unele decizii/ordine!"Tineri promovati", precum Raluca Rotar, o tinerica de treaba, cred si sper, contrar "rechinilor batrani", sunt deschisi la nou, se adapteaza, dar nu cunosc istoria institutiei, nu au experienta si nu toti pun la indoiala deciziile/ordinele. Sunt naivi si iau de buna credinta ordinele/deciziile care sunt nelegale sau la limita legii! De aceea e nevoie de astfel de tineri.Cu siguranta ca acesti tineri, sper, au procese de constiinta, deci sunt bine intentionati, dar sunt pervertiti, inainte sa-si dea seama. Pana tinerii vor realiza ce au facut, se vor fi compromis suficient, cat sa le mai fie imposibil sa corecteze ce au facut. Totul se intampla sub semnatura lor, dar din pacate... Si nu tot timpul e vina lor!In speranta ca esti o fata cumsecade, corecta, ai grija la "vlpile batrane" din jurul tau!Cele mai multe insitutii ale statutului finctioneaza astfel! E o practica veche! Indiferent de gradul de corectitudine a concursului, ai grije la deciziile pe care le iei sau ce si cum aplici ordinele! Nu-ti manca demnitatea si libertatea decizionala Raluca! Jigodiile solidareizeaza in situatiile de "criza"!

Ana

12.11.2016 17:06

Citind acest articol chiar dacă nu ești din sistem iti dai seama ca Interviul este pus ca proba de concurs ca cei fără spate sa nu îl ia, adică subiectiv. Dm Dan Iepure la proba obiectiva - scrisul a luat nota cea mai mare- proba care se poate verifica, iar dm Raluca la proba subiectiva a luat nota mai mare,proba care nu se poate verifica ... deci cine era mai corect sa ajungă șef de centru ? Răspunsul îl știți și dumneavoastră ... Deci doamna în cauza ori e copilul lui cine trebuie, ori doarme cu cine trebuie... Vai de amărâții aia de copii din centru la care nu se gândește nimeni, ...poate măcar ii învățat doamna Raluca cum sa se descurce prin șmecherie in viața....

Telceanu

12.11.2016 20:00

Mihaela Cordos ar fi trebuit sa invete de la mine cum se fac aceste lucruri.Si iam spus doar cum fac eu 

Liana D.

12.11.2016 21:39

Ramona Crișan a luat nota 9 și un medic neurolog nota 1. Oare aceste note au fost date pe drept?! Nu cred! DNA știe? Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj a fost sesizat?! A venit vremea să se facă dreptate!!

Felicitari?!

12.11.2016 22:34

Pentru ce felicitari?! Telcean Mihaela a primit nota 9 fara sa stie ceva! Ea este cea care a data nota dnei dr?! Urat din partea ei!

intrebarE

13.11.2016 11:38

E adevarat ca au stiut maimutele astea doua subiectele??????? A facut Tamas iar ceea ce a vrut. DNA TRAFIC DE INFLUENTA SI ABUZ IN SERVICIU SE NUMESC INFRACTIUNILE. bANC A FOST DEJA RECOMPENSAT.......iN ACESTA TAR NU MAI EXISTA LEGE.

Telcean stie?!

14.11.2016 11:54

In conformitate cu criteriile psiho-aptitudinale, a cunostințelor generale în domeniu și a vechimii în muncă, precum și a abilitaților generale cognitive, nota 1 acordată d-nei doctor neurolog Dumitru nu justifică nici dacă ar avea un intelct de limită sau dacă ar fi participat la concurs doar să bea o cafea! Spre informare, ca un expert în psihologia muncii și organizațională, nota de 1, acordate d-nei doctor este un abuz în serviciu, potrivit art, 297 din noul cod penal și o infracțiune la locul de muncă și o încălcare a dreptului de a munci, conf. legii 213/2004. Despre asta este vorba, d-na Telcean Mihaela! Inteleg ca dvs și cu Ramona Crișan ați primit note frumoase pentru că sunteți drăguțe și cochete dar asta nu înseamnă că d-na doctor nu poate mai mult!   

Telceanu

14.11.2016 22:51

Tiam spus ca fac ce vreau........ce nu intelegi

Adauga comentariu