Previziunea unui sociolog clujean: Emil Boc va câștiga turul I al alegerilor prezidențiale din 2024

Deși mai sunt trei ani până la următoarele alegeri prezidențiale, deja se vehiculează nume de candidați și posibile rezultate. Unul dintre numele care apar tot mai des în spațiul public ca posibil candidat este cel al primarului Emil Boc. Nu ar fi deloc suprinzător să îl vedem pe primarul municipiului Cluj-Napoca în această competiție, ținând cont de faptul că în ultima perioadă își face publicitate la aproape toate posturile naționale de televiziune.

Sociologul clujean Barbu Mateescu a postat, în urmă cu câteva ore, pe profilul său de Facebook o estimare a rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale din 2024. În opinia sa, Boc ar obține un sfert din voturile alegătorilor. Pe locul 2 ar fi candidatul USR PLUS, iar pe locul 3, George Simion de la AUR.

Postarea lui Barbu Mateescu arată astfel:

Las și eu asta aici:

2024, turul unu:

Boc (Cluj ăăă PNL) 24%

{editat} (USRPLUS) 18%

George Simion (AUR) 16.5%

Liviu Dragnea (Partidul pentru Apărarea Independenței Naționale în Europa = PAINE) 14%

Cu voia dumneavoastră pe locul cinci Marcel Ciolacu (PSD) 13.5%

Ponta 6%

Alții 8%

Noi să fim sănătoși.

Rămâne de văzut dacă Boc va candida și mai ales dacă va reuși să convingă un sfert din alegători. În Cluj, Boc este apreciat și susținut masiv de populație, dar la nivel național lucrurile nu stau la fel, după experiența sa nefastă ca premier în perioada de criză economică.

Adauga comentariu