PREVIZIBIL: În timp ce Barna a rămas blocat pe marota personală cu Cîțu, Cioloș dă un semnal de negociere pragmatică: ”Discuțiile cu PNL vor trebui să fie pragmatice și factuale. Suntem gata să ne asumăm răspunderea”

Din noua postură de șef unic al USR PLUS, Dacian Cioloș i-a transmis, de la tribuna Congresului USR-PLUS, un mesaj lui Florin Cîțu: ”Suntem gata să ne asumăm răspunderea politică pentru un guvern care să pună în aplicare PNRR”.

”De azi România are un partid reformist, pro-european, profund marcat de liberalismul democratic. Faptul că azi se duce la bun sfârşit un proces de fuziune necesar ne arată că toţi cei care în reformă şi democraţie şi-au găsit un loc din care să poată munci şi lupta pentru o Românie mai bună. În afara USR PLUS nu cred să mai existe un partid care să creadă în modernizarea ţării cu atâta putere şi convingere. Suntem mai puternici prin această fuziune, dar trebuie să ştim în acelaşi timp că suntem şi mai singuri. Trebuie să răzbim şi să lucrăm unii cu alţii chiar dacă aparent suntem diferiţi. Avem două profile de membri: cei de la un click distanță și cei pentru care click-ul este la distanță.

Discuțiile de acum încolo cu PNL vor trebuie să fie pragmatice și factuale. Suntem gata să ne asumăm răspunderea politică pentru un guvern care să pună în aplicare PNRR. E singura soluție pe care o văd. Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câștigăm prezidențialele și parlamentarele.

Vedeți cum PSD se pregătește să acapareze întreaga putere speculând incapacitatea politică a PNL. Extrema dreaptă se pregătește să arunce totul în aer. Azi decidem dacă începem construcția unui partid mare capabil să bată toate celelalte forțe politice. Trebuie să deschidem filiale cât mai multe. Am lăsat în urmă sper, procesul de fuziune. El îl consider încheiat. Poate vor mai exista fricțiuni și neînțelegeri, vor mai exista tendințe de tabere, dar să se gândească bine înainte de a construi ziduri. Sunt convins că vom învăța împreună dialogul. E important ce vom vota și ce vom decide. USR PLUS este partidul politicii de azi și de mâine, al încrederii și al schimbării.”, a spus Dacian Cioloș.

Lupul moralist, Dan Barna, a rămas cu discursul blocat pe Florin Cîțu: ”România are o guvernare capturată de o persoană pentru care pălăria de premier e prea mare”

Dan Barna, simplu membru simplu în USR-PLUS, după ce a pierdut cursa pentru șefia formațiunii în fața lui Dacian Cioloș, l-a atacat iar pe Florin Cîțu, căruia îi dorește să fie demis prin moțiunea de cenzură depusă de PSD.

”Din păcate, în momentul de faţă, România are o guvernare capturată de o persoană pentru care pălăria de premier este prea mare şi sper, şi sunt încrezător, că lucrul acesta se va încheia şi vom putea să încheiem o criză de care România nu avea nevoie. Vom putea să încheiem o criză inutilă şi absurdă care a fost creată de un singur om pentru o ambiţie personală ridicolă şi sper să revenim cât mai repede, de marţi încolo, în logica aceasta de guvern responsabil pentru România şi nu pentru mizele personale ale unui cetăţean.

Cred că dacă e să vorbim de reforme, asta nu se poate face decât cu USR PLUS. Dacă e să vorbim de infrastructură, după 30 de ani de proiecte desenate prin birouri, asta nu se poate face decât cu Cătălin Drulă, dacă este să vorbim de fonduri europene avem nevoie de Cristi Ghinea, dacă este să vorbim de reforme în sănătate, avem nevoie de Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. (...) Am promis că USR PLUS va aduce o altă ligă de politicieni, a promis să primenească clasa politică din România și face acest. Vrea să spun că sunt aici și voi rămâne aici. Împreună am reușit să facem un proiect căruia nimeni nu-i dădea șanse. Sunt alături de Dacian Cioloș de a duce mai proiect mai departe”. Sunt convins că în 2024 avem președintele României și vom guverna țara.”, a spus Dan Barna.

Adauga comentariu