Președintele PNL Cluj, „enorm” de deranjat de Vlad Voiculescu: „Să-i fie rușine pentru ce a spus despre corpul medical clujean”

Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, a declarat în cadrul unei intervenții că a fost „enorm” de deranjat de afirmațiile ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, la adresa corpului medical de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, care ar fi „rămas în urmă”, și de schimbările făcute la acest spital prin demiterea managerului Petru Șușca, fără consultarea reprezentanților autorităților locale, dar a susținut cu toate acestea că niciun liberal nu va vota moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Voiculescu.

„Sigur, pentru că erau unele discuții de a se vota moțiunea simplă și de către unii membri ai PNL împotriva lui Vlad Voiculescu.

Nu încape niciun fel de discuție, nu putem să avem o astfel de abordare de la nivel de alianță.

Este evident că toți care suntem în arcul guvernamental suntem responsabili de ce se întâmplă în această zonă, inclusiv a sănătății. Deci, clar că nu putem să acceptăm să fie cineva în situația de a vota moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu”, a declarat Daniel Buda într-o intervenție telefonică la un post de radio local. 

Însă, Daniel Buda a spus că nu poate ignora „anumite lucruri care se întâmplă”:

„Și vă dau numai un exemplu care m-a deranjat enorm, enorm, enorm de mult în afirmația domnului Voiculescu, pentru că a fost o palmă nemeritată dată unui corp medical clujean de excepție. (…).

Afirmația pe care a făcut-o Vlad Voiculescu despre corpul medical clujean, că Spitalul Județean este undeva rămas în urmă.

Să-i fie rușine să facă o astfel de afirmație pentru că oamenii aceia, indiferent de condițiile mai bune sau mai puțin bune, și-au desfășurat activitatea performând”, a mai spus Buda.

Președintele PNL Cluj a mai adăugat că nemulțumirile față de Vlad Voiculescu vizează „diverse schimbări” pe care ministrul le-ar fi făcut fără să consulte Primăria condusă de Emil Boc, referindu-se la demiterea managerului SCJUC Cluj, Petru Șușca. 

„Plus diverse schimbări pe care înțeleg că le-a făcut fără să fie consultată administrația publică locală care până la urmă, mă rog, pune bani acolo, finanțează acest spital, este tot așa, un gest de imaturitate instituțională, chiar dacă domnul ăsta a mai fost acolo prin minister, ar fi trebui să aibă o altă abordare”, a declarat Daniel Buda.

În cadrul intervenției de miercuri, Daniel Buda a fost întrebat despre situația din coaliție și relația pe plan local cu USR PLUS.

În acest context, liderul PNL Cluj, Daniel Buda, a declarat că aleșii locali ai Uniunii Salvați România/Plus trebuie priviți cu „îngăduință” în condițiile absenței exercițiului de guvernare.

Președintele PNL-itșilor clujeni a oferit o „lecție politică” partenerilor de guvernare și a susținut că aceștia din urmă trebuie să caute mai întâi buna colaborare și soluționarea disensiunilor ori nemulțumirilor în interior, alături de PNL, iar mai apoi în spațiul public. 

CITEȘTE ȘIPNL Cluj, lecții politice pentru USRPlus: Trebuie priviți cu „îngăduință”. Nu cunosc, probabil, mecanismele unei bune colaborări. Trebuie „să găsești până la urmă lucruri bune pe care să le furnizezi în spațiul public”

La finalul lunii ianuarie, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a afirmat că sunt locuri în care infrastructura spitalicească este „pur şi simplu o ruşine”, oferind exemplul Clujului.

„Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu l-a schimbat din funcția de manager al Spitalului Județean Cluj pe Petru Șușca în data de 6 ianuarie 2021.

Chiar și în asemenea condiții, liderul PNL Cluj a susținut că PNL-iștii nu vor susține moțiunea simplă împotriva ministrului Voiculescu.

 

 

Adauga comentariu