Președintele Iohannis, la Cluj, despre alegerile de duminică: “Dacă nu se iese la vot atunci apar accidente cum este actuala guvernare”

Aflat joi într-o vizită la Cluj-Napoca, președintele României, Klaus Iohannis a evitat să facă un prognostic referitor la prezența și rezultatele alegerilor europarlamentare de duminică. A criticat însă dur actuala guvernare PSD pe care o consideră vinovată de lipsa de evoluție a țării din ultima perioadă. I-a îndemnat pe români să iasă la vot în 26 mai pentru a evita “accidente cum este actuala guvernare”.

În cadrul evenimentului de lansare a cărții sale “EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, președintele României a subliniat că merge în țară pentru a-și promova ideile politice și pentru a-i îndemna pe români să iasă la vot. Întrebat de moderatorul evenimentului ce prognostic are pentru duminică atât de prezența la vot cât și de rezultate, Iohannis a precizat că duminică va vedea dacă a fost sa nu convingător în cadrul vizitelor sale din țară.

“Nu îmi place să fac prognosticuri, dar îmi place să promovez ideea mea politică, de aceea merg în țară și îi îndemn pe oameni să meargă la vot și să voteze la referendum. Voi vedea duminică seara dacă oamenii mă susțin și sunt de acord cu mine. Miza în realitate la aceste alegeri este imensă. Duminică vom ști dacă a câștigat România europeană sau România antieuropeană”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, actuala guvernare este o catastrofă pentru România și dacă PSD nu va pleca, țara noastră va avea o problemă majoră.

“De doi ani vedem un partid catastrofă cu o guvernare catastrofală. Cum să meargă PSD să spună că lucrează pentru hoțul șef din fruntea partidului și au găsit tot felul de vinovați. Au găsit că vinovată este Uniunea Europeană, care este denigrată. Nu se întâmplă doar la noi. Noi suntem bătuți cu PSD-ul, dar și alții au faliții lor. Partidele eurosceptice și eurofobe au apărut peste tot în Europa. Au venit cu sloganuri antieuropene și au colectat nemulțumirile celor antieuropeni. Cel mai tare rezultat se vede în Marea Britanie unde un partid care este împotriva Europei primește cele mai multe voturi. Este culmea cum un astfel de partid poate să primească atâtea voturi”, a spus Iohannis.  

“România va avea o problemă majoră cu PSD, de asta umblu cu referendumul în campanie. Dacă nu pleacă PSD nu progresăm. Este un motiv mare și lat pentru care România nu a evoluat mai mult. Acesta este motivul și se numește PSD, fie ne place, fie nu ne place. Mie nu îmi place”, a mai spus președintele.  

Adauga comentariu