Președintele Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului demisionează pentru a face politică

Președintele Asociației pentru Protecția Urbanistică a Clujului (APUC), Elek Levente, a anunțat că va demisiona din funcție pentru a face politică, fiind noul președinte al filialei clujene a Uniunii Salvați România (USR), partidul condus de Nicușor Dan.

Elek Levente a anunțat într-o conferință de presă, la care au participat și membrii din București, Roxana Wring și Stelian Ene, că urmează să demisioneze din funcția de președinte al celebrei APUC (fosta Asociația pentru Protecția Străzii Măceșului).

La întrebarea Clujust.ro dacă faptul că a intrat în politică ar putea genera discuții vizavi de activitatea de președinte al asociației, având în vedere că unii dezvoltatori imobiliari sunt ”conectacți” la alți politicieni, Elek Levente a răspuns: ”Din punct de vedere legal, nu cred că este un conflic de interese. Moral, s-ar putea să fiu acuzat de asta. Imi voi prezenta demisia săptămâna viitoare, dar voi rămâne în asociație. Spiritul meu anti contrucții abuzive, chiar dacă voi intra în politică, nu poate să mi-l schimbe nimeni.”

Levente nu a aceptat din prima propunerea celor de la USR, cerând un timp de gândire. ”Imi pare rău că trebuie să renunț la asociație. Am creat un trend în Cluj în ce privește construcțiile ilegale.  Colegii mei din partid au încercat să mă convingă și au reușit. Poate experiența, poate vârsta mea le lipsea în grup pentru a fi mai puternic și mai credibil. În asociație ești oarecum limitat, iar printr-un vehicul cum e partidul, aș putea să-mi duc la bun sfârșit scopul de schimba lucrurile, de a face o administrație transparentă”, a spus președintele USR Filiala Cluj

Acesta a precizat că-și propune un procent înre 5-10 la sută la Cluj la alegerile parlamentare din decembrie. Acum, sunt 44 membri cu drept de vot în filiala clujeană și alți simpatizanți. Din filiala CLuj a USR fac parte și jurisul din APUC, Ovidiu Nistor, și tânărul avocat Radu Chirilă.

”Ne-am săturat să intre în politică cei care dau contracte la soții. Nu acceptăm în partid oameni care au avut probleme penale, cu datorii la stat sau care au avut funcții în instituții publice. Suntem anti-sistem corupt și oligarhic”, a spus Roxana Wring.

”Încercăm să replicăm în țară ce s-a realizat la București cu USB. În Cluj cred că am reușit să găsim un grup inițial de oameni care vor avea rezultate bune. Principala problemă e pragul de 1% din numărul de alegători. Acum nevoi de 8.300 semnături la Cluj”, a spus Stelian Ene, consilier local din partea USR la sectorul 3 București.

Membrii Filialei Cluj a USR au început strângerea de semnături pe străzile orașului.

Adauga comentariu