Preotul Dinu Criste intră în Consiliul Județean Cluj. PMP a trecut pragul electoral

Preotul Dinu Criste, devenit antreprenor și politician, intră în componența Consiliului Județean Cluj, de pe listele Partidului Mișcarea Populară. Filiala formațiunii politice a obținut peste 5% din totalul voturilor exprimate la nivel județean, astfel că Dinu Criste, pozița întâi de pe listele la CJ are mandatul asigurat. Președintele PMP Cluj, senatorul Cristian Vasile Lungu susțin că PMP are toate șansele la două mandate în CJ Cluj, cel de-al doilea fiind profesorul universitar Avram Fițiu, care a candidat și la primăria Cluj-Napoca (unde PMP Cluj a obținut doar 1,87 %). 

„După trei ani și jumătate de muncă nu mi-am impaginat că o să fie atât de greu să iei 5% pentru județ. Rezultatul pe județ este cel reprezentativ pentru organizație și pentru scorul elctoral național al partidului. Mă miră faptul că în Cluj-Napoca nu se dorește o coloristică mai amplă. Să existe în Consiliul Local reprezentanți de la toate partidele. E un fenomen greu de înțeles pentru mine. PMP Cluj a obținut trei primării: Ceanu Mare, Cătina și Călărași. În Consiliul Județan Cluj vom avea două mandate”, a declarat senatorul Cristian Lungu. 

De asemenea, senatorul Lungu a candidat pentru președinția Consiliul Județean Cluj, însă, potrivit rezultatelor a obținut doar 10.000 de voturi (4,26 %). 

 

PNL a câștigat detașat Consiliul Județean Cluj la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Luni dimineața, în urma centralizării rezultatelor din 660 de secții dintr-un total de 665, rezultatele parțiale arată astfel: PNL – 46,48%, PSD – 13,37%, USR-PLUS – 12,15%, UDMR – 11,57%, PMP – 5,10%.

Estimăm că în funcție de aceste rezultate, Consiliul Județean Cluj va fi format din 16 mandate PNL, 6 mandate PSD, 5 mandate USR PLUS, 4 mandate UDMR și 2 mandate PMP.

Vezi și: Posibila componență a Consiliului Județean Cluj 2020 – 2024

Adauga comentariu