Premierul Viorica Dăncilă a efectuat o vizită oficială la Bruxelles

Premierul României Viorica Dăncilă a efectuat în perioada 4-5 decembrie 2018 o vizită oficială la Bruxelles cu ocazia preluării Preşedinţiei rotative Consiliului UE. În cadrul vizitei Viorica Dăncilă a avut miercuri, 5 decembrie 2018, o întrevedere cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene. 

Premierul a declarat că România îşi doreşte o Preşedinţie ambiţioasă, menţionând că întâlnirea Executivului de la Bucureşti cu Colegiul Comisarilor este una care se înscrie în cadrul întâlnirilor premergătoare preluării Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România la 1 ianuarie 2019.

"Am vorbit despre cooperarea între Guvernul României, între viitoarea Preşedinţie şi Comisia Europeană, dar am prezentat şi priorităţile Preşedinţiei rotative a României începând cu 1 ianuarie anul viitor. Discuţiile au fost constructive, am abordat subiecte care se vor afla pe agenda europeană în următoarea perioadă, aş putea spune chiar provocări la care instituţiile europene, împreună, trebuie să dea un răspuns. Am ascultat cu foarte multă atenţie opiniile comisarilor europeni, au fost opinii exprimate şi de membrii Guvernului şi am văzut că multe dintre subiectele abordate, multe dintre aceste provocări au elemente comune şi, mai ales, o dorinţă de a găsi o rezolvare pe timpul Preşedinţiei deţinute de către România. Am reiterat faptul că România îşi doreşte o Preşedinţie ambiţioasă, dar şi realistă, ambiţioasă în sensul de a duce la bun sfârşit cât mai multe dosare aflate pe masa de lucru a Preşedinţiei deţinute de către România, a avea măcar acord politic pe cadrul financiar multianual, de a putea soluţiona cât mai multe din cele 257 de dosare amintite de domnul preşedinte Juncker. Şi cred că acest lucru este important, pentru că pe timpul Preşedinţiei rotative deţinute de către România se finalizează agenda strategică 2014-2019, iar rezultatele obţinute vor fi rezultate ale tuturor instituţiilor europene şi mai ales ale tuturor statelor membre ale Uniunii Europene", a afirmat Viorica Dăncilă.

Adauga comentariu