Premierul Orban cere demisia directorului Aeroportului „Avram Iancu” din Cluj

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să dispună de toate mecanismele pentru a-l trage la răspundere pe directorul Aeroportului din Cluj. Orban a adăugat că a solicitat și Prefectului de Cluj, liberalului Mircea Abrudean, demararea procedurilor pentru tragerea la răspundere a managerului.

Premierul a susținut că au mai existat până acum două tentative de schimbare a managerului aerogării clujene, David Ciceo, însă au fost oprite de instanță.

Context

În plină pandemie de coronavirus, aproape 2.000 de oameni s-au înghesuit joi în parcarea Aeroportului Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

Orban spune că este inadmisibil faptul că managerul nu a informat prefectura și comitetul județean de urgență asupra faptului că au fost aduși peste 1.500 de oameni în parcarea aeroportului.

Astfel, dacă ar fi fost informat, comitetul județean de urgență ar fi dispus prezența jandarmilor care ar fi luat măsuri de distanțare. Orban a mai spus că astfel de curse vor trebui notificate din timp, iar firmele de recrutare să respecte toate condițiile din ordonanțele militare.

Ministrul Lucian Bode i-a răspuns premierului că va fi introdusă o prevedere într-o ordonanță militară, astfel încât instituțiile statului să aibă control asupra acestor zboruri.

Deși presa a reflectat pe larg imaginile surprinse joi pe Aeroportul din Cluj, Ziar de Cluj a anunțat de miercuri că de pe Aeroportul clujean urmează să plece mai multe curse charter pentru tranportul aerian a românilor așteptați la muncă în Germania și Italia, în urma dispozitiilor date de premierul Orban prin care susținea că libera circulație a românilor este permisă chiar și pe vremea pandemiei.

CITEȘTE ȘI: Avioane charter pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Românii pleacă să culeagă recolta germanilor

Adauga comentariu