Premiera nationala la Cluj: Elevii clujeni consiliati pentru 4 milioane de euro

AJOFM Cluj testeaza 8.400 de elevi din judet, intr-un program european in valoare de 3,8 milioane de euro ca sa-i orienteze spre o meserie.

8.400 de elevi de clasele a IX-a si a X-a vor fi inclusi intr-un program cu finanare europeana, in valoare de 3,8 milioane de euro, castigat de Agentia Judeteana de Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj. Abilitatile elevilor vor fi evaluate cu o baterie de teste din Statele Unite ale Americii. Proiectul Skills for Jobs este adresat elevilor din 7 judete. In functie de performante, elevii vor obtine premii in valoare de 500 si 1.500 de lei.

“Grupul-tinta e de 6.333 de persoane orientate. Vom avea inclusi in program 20.000 de elevi de clasele a IX-a si a X-a din 7 judete. Abilitatile elevilor vor fi testate cu o baterie performanta de teste din SUA. Elevii care vor participa si se vor califica vor primi premii in valoare intre 500 si 1.500 de lei pentru fazele judetene”, a spus directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.

In total, in Skills for Jobs sunt implicate 130 de scoli. In judetul Cluj toate scolile din municipii vor fi implicate in proiect. De asemenea, potrivit sefilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj in program vor fi inclusi si elevii din cateva comune clujene, care au varsta necesara.

“Ne-am gandit la comunele Apahida, Rascruci, Bontida. Gilau, pentru ca au elevi care se califica pe categorii de varsta. Noi vom derula si alt proiect, in paralel, pentru elevii de clasele a XI-a si a XII-a, cu scolile profesionale. Ei nu erau eligibili in acest proiect. In total, in Cluj vor fi 10.000 de elevi inclusi in proiect, iar 8.400 vor fi in grupul-tinta”, a explicat seful ISJ Cluj, Valentin Cuibus.

Costul per persoana asistata in proiect este de 190 de euro si de 600 de euro pentru o persoana ocupata.

Foto: colegiulralucaripan.ro

Adauga comentariu