Prefectul Vuscan largeste cercul salvatorilor alertati in situatii de urgenta. De acum, participa cu totii la sedinte

Serviciul Public Judetean de Salvamont-Salvaspeo Cluj, Salvamont-Salvaspeo Vladeasa Cluj, Cluburile de Radioamatori clujene, ANCOM sau Transsylvania Off Road Club intra in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj, dupa cum a anuntat prefectul Gheorghe Vuscan. Acestia vor participa de acum incolo la toate sedintele si videoconferintele organizate la nivel national pe teme de urgenta, transmise la prefectura clujeana. 

Prefectul judetului Cluj, Gheorghe Ioan Vuscan, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Cluj, a dispus printr-un ordin „actualizarea acestei structuri de interventie, determinata de preluarea comenzii Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” de catre Generalul de brigada, domnul Adrian Tonea”. 

Mai exact, este vorba de includerea in structurile judetene de interventie in situatii de urgenta a Serviciului Public Judetean de Salvamont-Salvaspeo Cluj, Salvamont Salvaspeo Vladeasa Cluj, cluburile de radioamatori clujene, ANCOM sau Transsylvania Off Road Club. 

„Putem da sfaturi in anumite situatii, sa ne implicam direct, sa intervenim in caz de nevoie, in cazul in care competentele ne permit. De pilda, am putea interveni in cazul prabusirii unui autocar intr-o prapastie. Serviciul 112 e structura militarizata, decizia de a intra in lista lor nu tine de prefect, se face doar la nivel national”, a declarat Gheorghe Fratila, seful Salvamont Cluj. 


 Structurile Salvamont din judet si Transylvania Off Road Cluj erau deja cooptate in Planul Operational de Interventie in caz de Accidente de Aviatie Civila, actualizat in anul 2013.  

„Am cautat si am gasit o portita legala prin care aceste structuri sa fie cooptate si ne-am intalnit cu reprezentantii lor. De acum vor lua parte la toate sedintele, videoconferintele si intalnirile in care ar putea avea un cuvant de zis, cum a fost acum cu zapezile, in calitate de invitati permanenti, fara drept de vot”, a precizat prefectul Vuscan pentru Ziar de Cluj.  

Cu toate acestea decizia prefectului nu inseamna ca Salvamontul va intra pe lista institutiilor anuntate in urma apelurilor de urgenta prin 112.

 

Adauga comentariu