Prefectul Vușcan l-a chemat la raport pe Ovidiu Vasu

Prefectul Gheorghe Vușcan l-a chemat la ordin pe Ovidiu Vasu, președintele CS Universitatea Cluj să îi ceară socoteală despre dezvăluirile pe care Ziar de Cluj le-a făcut în ultima perioadă despre situația gravă de la Universitatea Cluj.

Luni la prânz, la sediul Prefecturii, a avut loc o întâlnire informală între prefectul Gheorghe Vușcan, directorul CS Universitatea Cluj, Ovidiu Vasu, președintele Direcției Județene de Tineret și Sport Cluj, Ovidiu Chifor și fostul senator, prof. dr. Șerban Rădulescu. Mai bine de o oră au avut loc discuții, la care presa nu a avut însă acces.  

„Am avut o întâlnire informală cu factorii de răspundere din zona clubului Universitatea și chiar că am aflat lucruri interesante în legătură cu ceea ce se întâmplă acolo și mai ales cu ceea ce ar trebui să se întâmple. Am aflat problemele lor în legătură cu finanțările, am aflat despre problemele lor în legătură cu cazarea sportivilor, am aflat dificultățile pe care le au din aceste puncte de vedere cele 21 de secții ale clubului Universitatea. Și am mai tras o concluzie: trebuie neapărat și cât mai repede cu putință să stăm la masă cu toate universitățile, cu toți factorii responsabili pentru a vedea ce vrem să facem cu sportul clujean. Avem o infrastructură sportivă de excepție în acest moment, dar nu avem sportivi. Ori, ca acea infrastructură să poată fi utilizată în interes public, trebuie să avem și sportivi la clubul Universitatea și la alte cluburi. Am aflat lucruri care chiar mă bucură, că clubul Universitatea Cluj este cel mai bun club din țară, în acest moment este pe locul 3 din toate cele 29 de cluburi, iar detașat, este cel mai bun club universitar, cu 45.000 de puncte, față de următorul, Politehnica Iași cu 25.000 de puncte. Aceste puncte aduc bani pentru finanțarea sportivilor. Dar, acestea sunt doar câteva probleme pe care le-am discutat și sunt convins că după ce o să stăm la masă o să tragem concluzii și o să vedem fiecare dintre noi cu ce putem ajuta Clubul Universitatea. E ușor să demolezi, e ușor să distrugi ce au făcut alții de aproape 100 de ani, clubul Universitatea face 100 de ani în 2019 și e mai greu să construiești”, a declarat Gheorghe Vușcan, la finalul întâlnirii.

Referitor la problemele cu care se confruntă acum CS Universitatea Cluj, prefectul județului Cluj consideră că mare parte din ele provin din lipsă de comunicare și dezinteres.

„Problemele sunt din lipsă de comunicare, mare parte din ele, și din preocuparea relativ redusă a unor instituții în legătură cu clubul Universitatea. O să responsabilizăm mai mult și sunt convins că vor marșa și universitățile clujene pentru că trebuie să susținem brandul Clujului, Universitatea, și să vedem împreună cu Primăria, Consiliul Județean cum putem susține acest club. Din exterior, din tribună e ușor de comentat, în teren e un pic mai greu și cred că toți trebuie să coborâm mai mult în teren”, a mai spus Gheorghe Vușcan.  

Sperăm ca acțiunea demarată astăzi de prefectul Gheorghe Vușcan să nu se transforme într-una din acțiunile de imagine ale sale și să înțeleagă domnul prefect că este dator să apere felul în care se cheltuie banul public al Ministerului Educației Naționale.

Comentarii

Pavl

09.05.2017 00:08

Bine ca i-au spus intalnire "informala", avand in vedere ca prefectura nu are nici o treaba, de fapt, cu Universitatea. Ca sa nu spun ca universitatile, consiliul judetean si primaria (consiliul local) sunt institutii autonome/descentralizate, care pot dispune de banii lor cam cum doresc. Eventual sa ii roage frumos. Demagogie mare pe la Prefectura. Ar putea sa preseze mai degraba pe proiectele de infrastructura din judet, intarziate toate sau pe nicaieri, mai ales ca nu urmeaza alegeri in viitorul apropiat.

Adauga comentariu