Prefectul Vuscan despre escrocheria lui Razvan Micul: am depus sesizari la Ministerul Administratiei si DIICOT, am primit plangere de la inca 10 primari pacaliti

"Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara", teapa data multor primarii de catre un “jurist” din Satu Mare se dovedeste din ce in ce mai extinsa. Inca 10 primari clujeni au depus saptamana trecuta o sesizare comuna la Prefectura Judetului Cluj.  

Prefectul Gheorghe Vuscan a precizat ca numarul plangerilor legate de activitatea lui Razvan Micul, satmareanul care a tepuit o multime de primari din judetul Cluj dandu-se drept reprezentant al Guvernului insarcinat cu recuperarea restantelor si datoriilor la stat, creste vertiginos. 

“Ajung la noi din ce in ce mai multe semnale ca fenomenul e mai extins. Chiar saptamana trecuta am primit o sesizare colectiva de la inca 10 primari din judet. Noi ne-am autosesizat inca de la primele plangeri in acest sens si am facut un demers la Ministerul Afacerilor Interne, la Ministerul Administratiei si Internelor, la domnul Dragnea. De asemenea, am facut sesizari la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si la politie, pentru ca erau semne ca lucrurile nu sunt tocmai in regula acolo din punct de vedere legal. In rest, noi ne vedem de treaba, asta a fost datoria noastra”, a declarat Gheorghe Vuscan pentru Ziar de Cluj. 

Pana acum, prefectura clujeana nu a primit niciun raspuns la aceste demersuri. 

Reamintim ca Ziar de Cluj a scos la iveala in urma cu aproximativ o saptamana o uriasa inselatorie pusa la cale de Razvan Micul, un satmarean care a pus la cale o noua metoda de a strange bani de la primarii din judetul Cluj. 

Mai exact, folosind un antet ce semana cu al Guvernului Romaniei si cateva telefoane de amenintare, acesta a pacalit o multime de primari de comune clujene pe care i-a convins sa semneze un contracte de colaborare pentru "Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara", un program inexistent, inventat de catre el. Primele informatii se refereau la primarile din comunele Iclod, Cornesti, Bontida, Borsa, Jucu, Alunis, Bobalna, Vultureni sau Dabaca. Edilii de aici au fost contactati telefonic, cu numar ascuns, de catre o persoana care pretindea ca suna din partea Guvernului Romaniei, de la Ministerul de Finante, din cadrul "Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara" si care ii anunta pe primari ca a doua zi urmeaza sa fie efectuat un control din partea "Programului de eficienta fiscala si disciplina bugetara" referitor la modalitatea de colectare a debitelor. Scenariul era la fel peste tot: o persoana sau doua se prezentau a doua zi la primarie, tineri la patru ace, autoritari si detinatori de legitimatii si insigne similare celor guvernamentale.

Acestia cereau imperativ sa fie introdusi la primar si contabili si le reprosau date concrete despre modul de colectare a creantelor bugetare de catre comune, date care, cel mai probabil, erau obtinute de pe internet. Primarii erau admonestati cu asprime pentru ca functionarii nu au recuperat eficient creantele bugetare in cauza, amenintau cu sesizari la Curtea de Conturi sau chiar cu inchisoarea, dupa care le propuneau ca solutie un Proces-Verbal de implementare a programului de eficienta fiscala si disciplina bugetara. 

In fapt, programul este un SRL in toata regula redenumit pompos cu titulatura aceasta ce da impresia unui program strategic guvernamental si care, in 2013, se numea SC PieseSH.com SRL si care se ocupa cu comercializarea de piese auto second-hand! Semnand acordul cu pricina, primarii au pus la dispozitia infractorilor informatii cu caracter personal al cetatenilor respectivelor comune. 

Teparii de la Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara SRL i-au amenintat si obligat pe primari sa puna la dispozitie aceste date care trebuiau sa faca obiectul executarii silite in aplicatia informatica Somatie.ro, despre care escrocii insinuau ca este un software de recuperare a creantelor.

Ziar de Cluj a dezvaluit in mai multe articole hatisul de off-shorre-uri si firme cu activitati dubioase operate de Razvan Micul si asociatii sai in toata tara. 

Cititorii ne-au semnalat ulterior si alte "fapte de teapa si spada" comise de Micul, ce pozeaza in mare avocat al Romaniei, dar si existenta unui grup de prieteni ce s-a creat in jurul lui Razvan Micul din care mai fac parte doi frati: Sergiu Babasan, politician traseist din Satu-Mare, si fratele sau, Sandu Babasan, ce controleaza acum indirect compania clujeana de IT, Mind Magnet.

Cei trei satmareni au un CV bogat de tunuri date primariilor din intreaga tara, dar si o activitate intensa de schimbari de nume de societati comerciale si de activari de firme off-shore, menite sa ascunda rilegalitatile produse de-a lungul anilor.

Adauga comentariu