Prefectul Gheorghe Vuşcan: “Nu se impune stare de alertă la Floreşti!”

Prefectul Gheorghe Vuşcan însoţit de către reprezentanţii Gărzii de Mediu, ai Agenţiei de Mediu şi Direcţiei de Sănătate Publică a susţinut o conferinţă de presă în care a consdierat necesar să informeze cetăţenii afectaţi de criza gunoaielor din Floreşti că nu se impune declanşarea stării de alertă  în comună, aşa cum o solicită primarul Horia Şulea. Mai mult decât atât, prefectul îi recomandă lui Şulea să îi sune pe reprezentanţii primăriei Orşova pentru a se informa cum au soluţionat aceştia problema deşeurilor şi pentru a le urma exemplul. 


Prefectul judeţului Cluj a afirmat că instituţia pe care o conduce a făcut toate demersurile legale pentru soluţionarea problemei deşeurilor din comuna Floreşti. În opinia lui Vuşcan, mingea se află în terenul Primăriei şi a Consiliului Local Floreşti, singurii în măsură să rezolve problema.

“La Orşova nici vorbă de situaţie de alertă, de urgenţă. Să sune primarul la Orşova , că nu sunt mai deştepţi cei de la Orşova, să găsească soluţii legale. Acum trei luni trebuia să spună: Quatro Eco Salub nu poate să facă faţă,  anunţa  ANRSC-ul să îi retragă licenţa. Ai trei luni să faci licitaţie pentru un nou operator. Nu am spus că aceasta  este singura soluţie. Este o soluţie alternativă, dacă nu au decât 2 maşini şi nu sunt dispuşi să se capitalizeze. Soluţia trebuie să o găsească Consiliul Local, acolo. Să se adune cu directorul economic să îi invite pe colegii de la Cluj pe cei din Dej să găsească o soluţie legală pentru că e o problemă de management acolo. Nu poate veni prefectul să dispună situaţie de urgenţă pentru că nu trebuie să ştie prefectul care sunt creanţele unei companii”, a afirmat Gheorghe Vuşcan. 

 

Comentarii

io

06.02.2017 17:24

Punct ochit punct lovit.Management defectuos,incompetenta si proasta gestiune din toate pct. de vedere.

Adauga comentariu