PREFECTUL DE CLUJ: CONSILIUL JUDEȚEAN ESTE SINGURUL RESPONSABIL DE PATA RÂT

Prefectul județului Cluj, Aurel Cherecheș, spune că din punct de vedere legal, singurul gestionar al problemei de la Pata Rât este Consiliul Județean”. Și o spune astăzi, la o zi după ce Consiliul Județean a anunțat, prin vocea președintelui Alin Tișe, că nu mai montează stația de filtrare a levigatului. Motivul, spune Tișe, îl reprezintă faptul că nu a mai fost instalată starea de alertă și nici situația de urgență în cazul rempei temporare de deșeuri de la Pata Rât, unde s-a creat un adevărat lac cu otravă.

Dar culmea e că în ochii președintelui Alin Tise, Consiliul Județean nu trebuie sa își asume nimic.

Dacă nu avem situație de urgență, urmăm procedura standard și pentru levigat și pentru alunecare. O vom lua pas cu pas. Nefiind stare de urgență nu mai putem să facem cheltuială pe o stație de levigat care nu este prevăzută în contract cu constructorul. (...) Ar fi fost o cheltuială suplimentară de un milion de lei din bugetul Consiliului Județean. Singurii care pot interveni pentru poluare sunt cei de la Apele Române. (...) CIne este responsabil de poluare? Noi am preluat rampa să o închidem, în virtutea proiectului european am preluat Pata Rît, doar administrăm ce e acolo.

Până ce autoritățile își vor împărți responsabilitățile clare pentru această situație, lacul de levigat de la Pata Rât crește. La fel și pericolul de intoxicare a populație.

Adauga comentariu