Prefectul Clujului nu este de acord cu un festival-experiment: „Acest test ar fi foarte riscant…”

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Istvan, consideră că un festival-experiment în acest an marcat de pandemie ar presupune riscuri prea mari: „Acest test ar fi foarte riscant”. Recent, primarul Emil Boc susținea că „este dispus” să realizeze în Cluj Napoca un experiment după modelul concertului test din Barcelona.

Rata de infectare în municipiul Cluj-Napoca a trecut de limita roșie de 7,5 cazuri la 1000 de locuitori. 

Potrivit ultimelor raportări oficiale, un număr de 10 localități din județul Cluj au o rată de infectare de peste 7. 

Recent, prefectul Clujului, Tasnadi Istvan, a apreciat că noile restricții de circulație și închiderea mai devreme a magazinelor reprezintă măsuri justificate de faptul că statistic, oamenii ar avea o disponibilitate mai mare în a încălca regulile seara și noaptea și cu preponderență în weekend.

Acesta s-a arătat circumspect însă în privința realizării unui fetival-experiment la Cluj pe modelul din Barcelona.

„Eu cred că acest test ar fi foarte riscant. (…).

Dacă o să avem un număr foarte mare de oameni, disponibilitatea de a încălca aceste măsuri este cu atât mai mare.

Persoanele care tratează tot contextul pandemic cu responsabilitate, eu zic că preferă, în acest an, să sară peste un experiment sau chiar peste un festival”, a spus prefectul în cadrul unei intervenții.

Primarul Emil Boc a declarat recent că „este dispus” să realizeze un experiment după modelul concertului test din Barcelona pentru a vedea dacă pot fi organizate în siguranță astfel de evenimente.

„Sunt un susținător al acestor festivaluri (…).

M-am uitat cu mare atenție la ceea ce au făcut cei din Barcelona, din Spania (...).

A fost un test pentru întreaga Europă în privința organizării festivalurilor.

Organizatorii, în prețul biletelor, au inclus un test antigen, din 5.000, doar 8 persoane nu au putut să intre pentru că au fost depistate pozitiv.

Și eu, personal, la Cluj, sunt dispus dacă autoritățile centrale vor considera de cuviință să ne oferim pentru a realiza un experiment în vederea testării posibilității de a organiza concerte, festivaluri, a declarat Emil Boc într-o intervenție la digi 24.

Emil Boc a spus că se oferă să organizeze un concert test pentru a da autorităților ocazia să găsească o soluție unitară pentru întreaga țară.


Adauga comentariu