Prefectul Clujului, Gheorghe Vuscan, cercetat de ANI

Prefectul Clujului e anchetat de Agentia Nationala de Integritate, scrie Gazeta de Cluj. Antreprenorul Gheorghe Vuscan a avut terenuri care nu au aparut niciodata pe declaratiile sale de avere, pe care a construit o serie de duplexuri si apartamente si pe care le-a vandut cu bani frumosi. Totul, fara stirea ANI. Acum, scrie ziarul clujean, prefectul e chemat sa dea socoteala pentru banii pe care nu i-a declarat niciodata.

In perioada 2004-2012, inainte de a deveni prefect, Gheorghe Vuscan a fost consilier local social-democrat. In tot timpul acesta, a avut afaceri imobiliare pe care a incercat sa le faca cat mai putin publice, cel putin in declaratiile de avere. Colegii sai din Consiliul Local Cluj-Napoca i-au votat, in 2005, o autorizatie de constructie pentru un teren de 615 metri patrati detinut de acesta pe strada Saturn numarul 7.

Constructia a fost facuta – un bloc de doua etaje cu mansarda neautorizata – iar apartamentele vandute. Niciuna dintre tranzactii nu apare, insa, in declaratiile de avere ulterioare ale actualului prefect. De fapt, intre 2005 si 2007 – in acte e trecut un teren de 1.839 de metri patrati in Cluj-Napoca.

“In declaratiile de avere am trecut terenul, nu e vorba de asta. E trecut acolo ca intre 1998 si 2003 am cumparat 1.839 de metri patrati in Cluj Napoca. E vorba de trei terenuri, le-am trecut impreuna. Unul are 500 de metri patrati”, a declarat prefectul pentru Ziar de Cluj in urma cu trei luni.  

Asta cu toate ca in Ghidul de Completare a Declaratiilor de Avere si Interese scrie negru pe alb: "Se va include adresa completa a terenului"

Din 2008, insa, conform foilor de avere ale lui Vuscan, cei peste  1.800 de metri in intravilan s-au evaporat. Nu mai apar nici ca proprietate, dar nici ca ar fi fost vanduti sau instrainati in vreun fel. Intrebat ce s-a intamplat cu terenul si, daca a avut loc vreo tranzactie, de ce nu apare in declaratia de avere, Gheorghe Vuscan a ezitat sa raspunda.

 “O sa fac o conferinta de presa si o sa vorbesc despre asta”, a spus el in luna februarie, lucru care nu s-a mai intamplat niciodata. 

Cu toate acestea, prefectul sustine ca nu e cercetat de ANI. 

"Pana in  prezent,  19 mai  2014,  prefectul  judetului  Cluj,  Gheorghe Ioan Vuscan,  nu a  fost instiintat  de  catre  Agentia  Nationala  de  Integritate  cu privire  la  existenta  vreunei anchete  in derulare, in ceea ce il priveste"

sursa foto: monitorulcj.ro

Adauga comentariu