Prefectul Abrudean dezminte informațiile apărute în spațiul public și îi liniștește pe clujeni: ”Nu fuge niciun pacient cu COVID-19 din spitale”

Spațiul public este din nou bombardat cu informații menite să creeze panică printre clujeni. Potrivit ultimelor astfel de informații, situația de la Cluj-Napoca ar fi scăpat de sub control: pacienții fug din spitale, medicii refuză să lucreze, iar autoritățile ascund numărul îmbolnăvirilor noi de coronavirus. 

”Nu am avut pacienți care au fugit și in niciun caz medici care sa refuze să lucreze. Dimpotrivă, medicii își fac treabă cu maxim de dedicație și profesionalism, așa au făcut de la inceput. Pacienții Covid sunt in cele 2 spitale, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, acolo avem inclusiv patrule de jandarmi. Deci nu fuge nimeni de nicaieri”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Numărul total al pacienților depistați pozitiv cu coronavirus din Cluj și județele învecinate care au fost internate în spitalele din Cluj-Napoca este de 630, dintre care au fost declarați vindecați 569, din care 453 din județul Cluj. Numărul persoanelor decedate este de 29 dintre care 18 din Cluj. Numărul cazurile noi de îmbolnăviri este pe un trend ascendent la Cluj, la fel ca în toată țară, înregistrându-se în ultimele 24 de ore 8 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19. În acest moment se află internați în cele două spitale din municipiu care preiau bolnavii de coronavirus 72 de persoane dintre care 53 sunt din județul Cluj. La terapie intensivă mai sunt internate 5 persoane dintre care 2 din județ. 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu