Prefect Cluj: Sala Polivalentă ar putea fi iarăși transformată în spital de campanie

Prefectul de Cluj Tasnádi István Szilárd a declarat că autoritățile iau din nou în calcul transformarea Sălii Polivalente în spital de campanie pentru pacienții cu forme medii de covid și au reluat negocierile cu spitalul privat Polaris. În prezent, Clujul nu mai dispune de locuri în spitalele covid. 

„Se analizează și transformarea Sălii Polivalente în spital COVID-19 dar, pentru că nu are dotări, ar putea trata cel mult forme medii.

Nu mai avem niciun pat liber, am dori să colaborăm cu Polaris (…).

Ideea este, eventual, să degrevăm alte spitale (de stat -n.red.), de unde putem transfera pacienți non-COVID către Polaris și aici mă refer la pacienți în perioadă post-Covid, la recuperare, boli cronice, astfel încât la spitalele de stat să putem mări capacitatea de paturi COVID, în caz de necesitate.

Chiar dacă situația este critică, noi credem că vom avea câteva zile să stabilim o formulă de decontare pentru Spitalul Polaris. Domnul Moisescu (șeful DSP Cluj – n.red.) și doamna președinte de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Cluj au avut mai multe întâlniri. Și eu mă duc la Spitalul Clinic Județean în cursul zilei de luni să discut cu doamna manager Gherman să vedem dacă găsim o soluție viabilă”, a declarat Tasnádi István Szilárd, în cadrul unei intervenții la ViaCluj.tv

Prefectul de Cluj speră, însă, să nu ajungem în situația de a avea bolnavi în Sala Polivalentă.

Ziar de Cluj semnala recent că Spitalul de carton de la Sala Polivalentă nu a fost folosit niciodată. Acum, Clujul medical improvizează.

CITEȘTE ȘI: Spitalul de carton de la Polivalentă nu a fost folosit niciodată. Acum, Clujul medical improvizează: „Situația din spitale, din nefericire, se apropie de limită...”


Adauga comentariu