"Practician al subconstientului, vindec de orice!"

Comentarii

Human

26.11.2013 12:20

Poate ca este salrlatan dar ata timp cat el vindeca ce altii nu pot vindeca, ce importanta are, cum ce, cine si de ce.

Cetatean

21.11.2013 11:13

Acest gen de sarlatani include o categorie poate mult mai periculoasa, cei care promoveaza asa numita "medicina naturista" indiferent de patologie. Sunt cunoscute cazuti de pacienti oncologici care , in stadiu curabil, dupa prima doza de chimioterapie(care provoaca o stare foarte neplacuta) fug la acesti "naturisti". Ceaiurile prescrise de ei evident ca sunt mult mai usor tolerabile, doar ca efectul este inexistent. Apoi, cand boala ia proportii, se reintorc la oncologie, doar ca acum in stadiu depasit terapeutic.
Tot in aceasta categorie intra asa numita tehnica "imagistica" prin "biorezonanta". Printr-un dispozitiv montat pe cap dansii pretind ca pot diagnostica orice afectiune din organism. Oare cat de credul trebuie sa fie cineva sa creada asemenea fantasmagorii? Adica aparatura medicala de peste 1 milion de euro(RMN) are nevoie sa scaneze efectiv zona suspectata, iar aceasta masina minune nu? Si totusi se fac cozi la usile acestor "vindecatori". Inutil de precizat ca dupa rezultatul dat de aceasta masinarie la acel cabinet se vor prescrie si niste "ceaiuri" la preturi ridicole, care vor trata tot complexul patologiei care tocmai a fost depistata la acel pacient. Va amintiti de biter-ul suedez?
Este destul de evident ca acest popor nu invata din greseli. Dupa tzape gen Caritas, banci fantoma, fonduri de investiti etc. se arunca in continuare in cele mai bizare si inventive capcane intinse de oricine are suficienta lipsa de moralitate si motivatie financiara sa le aplice. Iar cum institutiile statului nu au nici interesul nici poate puterea de a le controla, depinde doar de noi sa ne ferim de ele.

Ana Badita

20.11.2013 14:59

Ca psiholog, nu ma mira ca oamenii vin mai degraba la un ”practician al subconstientului” sau la vrajitoare decat la psiholog: pt ca nu li se cere sa depuna niciun efort ca sa renunte la vechile forme de a gandi sau de a se comporta, ci, in schimbul unei sume de bani (deloc de neglijat), bagheta magica a ”vindecatorului” face munca in locul lor. Ce iti poti dori mai mult?!... Intrebarea ar fi: au ei rezultate, in afara de cele produse de efectul placebo?

cetatean

20.11.2013 13:15

Fenomenal internetul asta...un fel de "corn al abundentei" in folos autodidact pentru acesti "mesia" care zac printre noi. Oare oamenii care apeleaza la ei au cea mai vaga idee despre riscurile la care se supun? Hilar...chiar dansul face referire la vrajitori...

Adauga comentariu