Editorial

Poveşti de adormit Coronavirusul

E o cale presărată cu numai 156 de morţi (în România) de la „să ţineţi minte că masca nu protejează pe cel care o poartă, ci numai ajută ca cei infectaţi să nu dea virusul mai departe” şi până la instituirea obligativităţii de a avea nasul şi gura acoperite în public, indiferent cu ce, chiar şi cu o năfrămuţă.

A fost nevoie de numai 1.274.923 de cazuri de infecții la nivel global, 69.479 de decese și 260.484 de vindecări pentru a realiza că nu avem de-a face cu „decât” „o simplă gripă”.

În trei luni am aflat că, de la „este imposibil” să ajungă şi în România Coronavirusul „din punctul acela mic de pe harta lumii”, cum ne era indicată piaţa aceea din Wuhan – şi până la „staţi în casă, dacă vă pasă”, este o cale la fel de mică cât le-a trebuit liliacului, sau pangolinului (care o fi fost „veriga de legătură” dintre virus şi om), să ajungă în gura chinezului. L-o fi consumat în sânge, altfel nu-mi explic cum a ajuns virusul în organismul „pacientului zero” – că am înţeles că 5 minute la 70 de grade sunt suficiente pentru a-l anihila. Cert este că „Efectul de fluture” s-a transformat în „Defectul de liliac” (sau de pangolin): „Strănută China, se prăbuşeşte economia mondială”.

Acum două luni Preşedintele Ciolannis se zbătea să convingă România cât de necesare sunt alegerile anticipate şi ce bun e premierul Mandolină. Pentru orgoliile lor politicianiste s-au pierdut două luni în care se puteau face stocuri de echipamente de protecţie şi se puteau gândi strategii de limitare a efectelor unei infecţii în masă, de prevenire a prăbuşirii economice şamd. 156 de morţi mai târziu aflăm că declaraţia „staţi liniştiţi, avem de toate” este echivalentul a „scapă cine poate”. Până acum, parte a lui „staţi liniştiţi, avem de toate, ne facem bine”, Guvernul lui Ciolannis a dat 10 amenzi la o testare în vederea depistării infecţiei cu COVID-19. Din ce se va plăti, nu ne interesează, interesează să arătăm că poliţia şi jandarmeria sunt în prima linie a „luptei împotriva Coronavirusului”. Am aflat că poţi deveni „erou” în numai intervalul parcurs de Soare şi Lună din data de 10 august 2018 şi 1 aprilie 2020, fără să te dezbraci nici de uniformă, fără să te dezbari de năravuri.

Şi am aflat şi cum „Diaspora” s-a transformat în „diasporeni”. Aducătorii de democraţie de anul trecut, s-au transformat în aducători de COVID-19.

Când au ales „bejania” din România spre alte ţări, au făcut-o în căutarea unui trai mai bun – toţi căutăm asta: să ne meargă bine. Am văzut cât de simplu se schimbă sensul revărsării de ură: eroii de ieri, nesimţiţii de azi. Apologeţii urii nu pricep că din milionul de români întors acasă nu toţi sunt curve, peşti, manglitori (şi toţi asimilaţi etniei roma, că aşa suntem noi, darnici, toleranţi şi primitori). Mulţi erau sezonieri, spălau la fund bătrâni, lucrau în turism şamd – le-a dispărut slujba. Ce era să facă, să moară în stradă sau să încerce să tragă de puţinul agonisit în casa lor, România? Dar nici acasă nu mai sunt primiţi – din frică „civică”. Ieri erau în aceeaşi barcă cu #Rezist, cea a lui „Plăcuţe suedeze” PSD, „Plăcuţe suedeze” Dragnea, azi sunt abandonaţi în barca lui „stai, dracului, unde ai plecat” – de zici că sunt migranţi.

Ce frumos s-au adaptat ipocriziile şi ura de la „Iohannis, câştigătorul Diasporei”, „Iohannis propune ca Diaspora să devina o prioritate naţională: România nu îşi permite să irosească preţiosul capital uman pe care îl reprezintă concetăţenii noştri din afara graniţelor”, la ”Dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de Sărbători!”
Indisciplina „diasporenilor” a adus coronavirusul în România?

Se mai aude ceva despre dosarul penal al miliţianului ieşit la pensie specială la vreo 50 de ani şi reangajat la un ADP de Sector de primărie bucureşteană şi care prin minciună a pus la pământ Spitalul Gerota? Era cumva „diasporean” deşeul cu faţă umană care s-a dus cu amanta în Israel. Sau despre senatorul PNL din Constanţa Vergil Chiţac, mai zice cineva ceva? Şi deşeul acesta cu faţă umană s-a plimbat cu COVID-19 la vedere prin tot Şparlamentul, pe la Guvernare şi prin spitale.

Victimele lor unde sunt?

Se va termina cumva şi „parandemia” aceasta – de făcut bine oricum nu ne mai facem. Coronavirusul a contaminat economia, îngroapă afaceri, conturi şi portofele, scoate la iveală ipocriziile şi proasta educaţie, scoate curvele la iveală din sfinţi. E despre natura umană.

Şi, gata!

PS: Tocmai ce am aflat: Fostul ofițer MAI, cel care a mințit și nu le-a spus medicilor de la Spitalul Gerota că a călătorit în Israel, ar fi fost externat în urmă cu două zile. Noaptea, ca hoţii. La pensie specială şi serviciu în bani publici cumulat cu pensia de neam prost. Cică este în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Fostul ofițer MAI, în prezent angajat la ADP Sector 4, este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a stat în autoizolare la domiciliu, infectând astfel mai multe persoane. El riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 euro. Adică pensia pe vreo două luni. Plăteşte individul, că nu din buzunarul lui plăteşte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *