Povestea lui Stelica poate avea un final fericit. Astazi, barbatul a fost internat in spital

Cu ochii plansi, capul lasat si mainile in buzunare, Stelica paseste greoi pe trotuarul din centrul orasului. Am stabilit ca ne intalnim la 10:00 in fata Casei de Cultura a Studentilor, iar el se scuza ca a intarziat 15 minute: “Am dormit in Piata Cipariu, sub cerul liber. Sunt acolo niste garaje…. Marcel, tanarul care s-a oprit pentru prima data sa-i asculte povestea, i-a cumparat o pereche de pantaloni, o bluza si un telefon mobil la care sa fie contactat.

Stie ca mergem la doctor si se fastaceste. I-e frica de oamenii in halate albe, nu vrea sa se opereze, ii e frica de bisturiu. Cu toate astea, s-a imbracat frumos, si-a intins camasa si si-a imbracat haina cea rosie, curata. Din buzunarul de la spate al pantalonilor ii iese un pieptene mic – azi e o zi importanta.

“Mi-e frica de operatie. Mi-e urat de spitale. Mi-e teama de medici. Daca ma opereaza si dupa aia mor?”, se intreaba Stelica in timp ce urcam strada.

N-are nimic de pierdut si, cu toate astea, moartea il sperie ingrozitor. Vrea, in schimb, sa sa interneze, sa afle care e motivul pentru care, in fiecare dimineata, abia se taraste pe picioare, iar ficatul il doare pana la lacrimi. Asa ca-si studiaza atent pasii ce se plimba pe coridoarele Spitalului CFR de pe strada Republicii.

 “Stau, sunt cuminte. Astept”, spune el, in timp ce se pune pe un scaun din salonul cu cinci paturi unde a fost repartizat.

Dupa ce o asistenta ii recolteaza sange pentru analize, ii aducem pijamale, papuci de casa, un prosop, apa si ceva de mancare, iar privirea ii coboara din nou. Cu ochii in lacrimi, bajguie un “multumesc” si merge la baie.

Curat, spalat si pieptanat, Stelica e alt om. Are pofta de mancare si infuleca zambitor din portia de macaroane pe care o infirmiera draguta i-o aduce, chiar daca a trecut deja ora mesei.

“Vreau sa le multumesc tuturor oamenilor care au donat bani pentru mine, care au vrut sa ma ajute si care s-au uitat la un om care locuieste pe strada”, spune el.

In zilele urmatoare, dupa un set de analize complete, doctorii vor decide daca Stelica poate sa traiasca si fara sa fie supus unei operatii de care el se teme atat de mult.

Cei care vor sa se implice in continuare in povestea lui si sa il ajute in vreun fel pe Stelica pot dona bani aici:

Banca: ING Romania
Swift: INGBROBU
Nume: Pirosca Marcel

Cont curent RON: RO84INGB0000999903912670

Comentarii

Teodora

24.09.2014 14:30

Felicitari, Marcel, pentru timpul si eforturile depuse pentru a-l ajuta pe Stelica! Multa sanatate, Stelica! :)

georgel

01.10.2014 14:06

Te ai bagat si tu activistule sa ajuti un nenorocit:)e nenorocit pt ca asa e el,alcoolic,lenes,fara vreun tel in viata.

Adauga comentariu