Povestea lui Stelica inmoaie inimi. Clujenii au strans bani pentru a-i salva viata

Au trecut doua zile de cand Ziar de Cluj publica povestea lui Stelica, spusa prin cuvintele lui Marcel, tanarul care a fost atat de impresionat de povestea lui de viata incat s-a gandit sa ceara si ajutorul altor clujeni pentru a-i reda omului de pe strada increderea in el si speranta ca intr-o zi o sa fie mai bine. Doua zile in care s-au strans aproape 2.000 de lei, de la oameni care vor sa-l vada pe Stelica sanatos si putin mai fericit.

“Cu cei mai multi am vorbit pe Facebook. Pana acum m-au contactat 17 oameni, dar doar 6 dintre ei au si donat. Sunt multi care ar vrea sa faca ceva, iti si spun ca o sa faca, dar renunta usor la idée; dupa 10 minute isi pierd entuziasmul. Desi nu despre entuziasm ar trebui sa fie vorba”, spune Marcel Pirosca.

Tanarul spune ca a stabilit deja ce o sa faca cu banii stransi. In primul rand o sa-l duca pe Stelica la un medic. Si-ar dori ca barbatul sa poata fi internat, dar asta e o poveste mai complicata. Pentru a sta in spital cateva saptamani, timp in care sa i se faca analizele medicale complete, Stelica are nevoie de o asigurare medicala.

“Am vorbit cu Liviu Alexa si ne-am gandit la mai multe posibilitati. In primul rand, trebuie sa-l gasim pe medicul care l-a mai tratat, care stie mai multe despre cazul lui”, mai spune Marcel.

Cu toate acestea, Stelian Costescu nu stie inca despre oamenii care s-au hotarat sa il ajute cu bani si nici de sutele de clujeni care i-au popularizat povestea. El, asa cum era stabilit deja de cateva luni, o sa se intalneasca cu Marcel in data de 15, la ora 15:00.

“Mi-as dori ca pana data viitoare sa gasim un loc unde sa il cazam, chiar daca e vorba doar de o curte interioara, o rulota veche sau o hruba. Sa stim unde putem sa dam de el, sa nu mai treaca o luna fara sa stim daca a murit sau mai traieste”, incheie Marcel.

Tanarul ii roaga pe clujeni sa il anunte daca il vad pe Stelica sau sa ii ceara un numar de telefon unde sa poata fi contactat. Un oras intreg se mobilizeaza pentru ca lui sa-i fie bine, iar el nici macar nu stie.

Adauga comentariu