Posturile caldute de administrator la Drumuri si Poduri Judetene se impart in Alianta PDL-PNL

Cele doua posturi vacante de membru in Consiliul de Administratie al societatii Drumuri si Poduri Judetene, din subordinea Consiliului Judetean Cluj se impart in Alianta Crestin Liberala. Un post merge la PNL, iar celalalt la PDL. S-a organizat si un concurs, dar, asa cum era de asteptat, s-au inscris fix doi candidati: PNL-istul Dan Bonta si PDL-istul Adrian Marian.

Asa cum ne-au dovedit de-a lungul timpului politicienii mai mici sau mai mari din Cluj, functiile de membru CA sunt sinecuri deloc de lepadat: se castiga usor cateva sute de lei pe luna, in unele cazuri ajungand chiar si la o mie. Spre exemplu Calin Gabudean, unul dintre cei doi demisionari din CA-ul Drumuri si Poduri, in urma carora au ramas cele doua posturi vacante, a castigat aproximativ 770 de lei pe luna pentru functia de administrator neexecutiv de la societatea Consiliului Judetean. Altii, precum Alexandru Coroian, consilier judetean PNL, este membru in trei Consilii de Administratie: Regia Autonoma a Domeniului Public, Regia Autonoma de Termoficare si Cluj Innovation Park SA, si ia de la fiecare cate 1.000 de lei pe luna.

In urma demisiei lui Calin Gabudean si a lui Ovidiu Oarga din Consiliul de Administratie, Consiliul Judetean a organizat un concurs in vederea ocuparii celor doua functii vacante. Interesant este ca s-au inscris fix doi candidati, unul de la PNL si unul de la PDL.

“In urma selectiei dosarelor va avea loc si o proba de interviu. Data nu a fost inca stabilita, candidatii inscrisi urmand a fi anuntati telefonic asupra datei, orei si locatiei desfasurarii acestei probe”, au aratat reprezentantii Consiliului Judetean.

Marian Adrian este secretar executiv al Departamentului de dezvoltare locala si regionala al PDL Cluj-Napoca. Pe pagina de Facebook si-a trecut ca lucreaza la Consiliul Judetean Cluj.

Celalalt candidat, Dan Bonta, este consilier local si vicepresedintele PNL Dej.

Mandatul lui Ovidiu Oarga a incetat in 10 aprilie, iar cel al lui Calin Gabudean in 17 mai. Gabudean a demisionat in urma scandalului cu licitatia pentru Tetarom I. Doua societati comerciale, ACI Cluj si Tehnodomus Arad, au contestat atribuirea contractului de lucrari pentru amenajarea Parcului industrial Tetarom I pentru ca asocierea castigatoare contine numele Regiei Autonome a Drumurilor Judetene Cluj, regie care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj. Mai mult, din Consiliul de Administratie al Regiei face parte si  Calin Marcel Gabudean, sotul consilierului judetean Adina Ratiu.

Din Consiliul de Administratie al Drumuri si Poduri Judetene SA mai fac parte: Ioana Matei, Vasile Ruxan Rosca, Petre Pop, Szekely Istvan si Mihai Costin.

Foto: facebook

Adauga comentariu