Poșta Română închiriază sute de spații. Mai multe localități din Cluj nu mai au oficii poștale. Numărul de angajați scade an de an

Peste 400 de spații din toată țara în care au funcționat subunități poștale sunt oferite spre închiriere de către Poșta Română. Aceasta înseamnă că Poșta își restrânge activitatea, ceea ce este de înțeles, firmele de curierat rapid fiind o concurență serioasă. Cu toate că numărul de angajați scade în fiecare an, Poșta Română înregistrează profit, cel mai probabil datorită monopolului pe care îl deține la livrarea pensiilor la domiciliu. 

În județul Cluj, sunt oferite spre închiriere 11 spații ale Poștei Române aflate în: Huedin, Dej, Câmpia Turzii, Bobâlna, Călățele, Ciucea, Călărași, Căpușu Mare, Panticeu, Poieni, Tureni. Este vorba de spații în care au funcționat subunităţi poștale. Cu alte cuvinte, mare parte din aceste 11 localități rămân fără poștă. În Huedin de exemplu nu mai este niciun alt punct de lucru în afară celui care este oferit pentru închiriere. În afară de Dej și Câmpia Turzii, în celelalte localități nu mai sunt alte puncte de lucru. 

„În ceea ce priveşte preţurile, acestea se stabilesc în funcţie de locaţie, pe baza preţului practicat pe piaţa imobiliară, precum şi în funcţie de starea imobilului la data începerii procedurii de închiriere, având la bază şi indicativul cerere/ofertă. În spaţiile care sunt disponibile pentru închiriere au funcţionat subunităţi poştale care nu mai sunt utilizate”, au transmis reprezentanții Companiei Poșta Română, la solicitarea Ziar de Cluj. 

Compania Poșta Română a declarat anul trecut o cifră de afaceri de peste 1 miliard lei și un profit net de aproape 14 milioane lei. Compania a avut datorii de peste 658 milioane lei și un număr de 23.403 angajați. În 2016, cifra de afaceri a fost ceva mai mică decât anul trecut, dar tot a depășit 1 miliard lei. Profitul net declarat a fost de aproximativ 10,4 milioane lei, datoriile în valoare de peste 675 milioane lei și un număr de angajați de 24.240. Și în 2015, cifra de afaceri a depășit 1 miliard lei. În 2015, Poșta Română a avut pierderi de 33 milioane lei, datorii de 645 milioane lei și un număr mediu de angajați de 24.814. Numărul de angajați al Poștei este în scădere începând cu anul 2008. 


Adauga comentariu