Porumbeii din Gara Cluj “produc daune mostenirii culturale a orasului”

Nu mizeria sau frigul, nici aparatele de eliberat bilete care sunt defecte ori baile jegoase sunt problemele care-i preocupa pe cei care administreaza Gara din Cluj-Napoca, ci...porumbeii! Cei trei porumbei zgribuliti care trag la putina caldura din holul principal al garii si hiberneaza, cuminti, pe pervazul inalt al ferestrei.

Pasarile nevinovate sunt cele care aduc molima in cladirea garii, ne informeaza cei care administreaza amplasamentul. Cel putin asta afla calatorii din afisele puse la vedere pe pereti. “Hranitul porumbeilor in locurile publice este strict interzis!”, incearca acestia sa descurajeze orice calator care ar putea sa arunce o firimitura de paine in fata zburatoarelor. “Porumbeii nu sunt doar purtatori de boli, ci raspandesc si capuse sau paduchi”. Mai mult, legifereaza cei de la Gara Cluj, saracii porumbei “produc daune mostenirii culturale a orasului!!!” Daca nu stiati, “pasarile zgarie cladirile si ciugulesc piatra”. Si, in incheiere, un mesaj care are menirea sa ne sensibilizeze, ca doar porumbei ne ataca la buzunar: “Mizeria si daunele produse de porumbei ne costa pe fiecare!”

Comentarii

Adriana

06.01.2016 16:50

In general va citesc cu placere articolele dar de aceasta data sunteti de partea "tendentioasa" a adevarului. Faptul ca aparatele sunt defecte sau ca baile sunt jegoase nu ar trebui sa fie argumente in favoarea asigurarii conditiilor pentru bolile transmise prin intermediul porumbeilor sau pentru mizeria pe care o produc. Si poate ca pe dumneavoastra nu va deranjeaza mizeria produsa de porumbei dar nu e normal sa intri in cladirea garii si sa gasesti extremente pe jos, indiferent de pasarea sau animalul care le-ar produce. Studiile arata ca peste 50% din porumbei sunt purtatori de bacterii care se elimina prin excremente. Pe deasupra, in timp, porumbeii se inmultesc daca stau la caldurica si primesc de mancare. Faptul ca sunt "trei porumbei zgribuliti" ce inseamna ? Ca trebuie sa asteptam sa fie un stol? Indiferent de argumente, spatiile publice "inchise" (gen gari sau similare) nu reprezinta adaposturi pentru animale sau pasari. Iar afisul solicita doar sa nu fie hraniti acolo, pentru ca atunci vor pleca in alta parte. De ce trebuie ca si in cazurile rare in care responsabilii isi vad de treaba sa ii luam in balon? Sau stau asa de bine lucrurile in Cluj incat nu mai avem probleme de semnalat?

Adauga comentariu