PORTRET DE CONSILIER:Csoma Botond, juristul care se lupta pentru Filarmonica si Centura Ocolitoare Sud

“Portret de consilier” este o serie de articole menite sa ii ajute pe clujeni sa ii cunoasca mai bine pe alesii locali, cei care le decid soarta in urmatorii ani.    Consilierul local UDMR, Csoma Botond, este membru in forul local din 2006, cand  a fost numit consilier supleant in locul lui Fekete Emoke. Aceasta a lasat locul liber dupa ce a plecat la Bucuresti, pe postul de consilier de stat in cancelaria primului ministru, Calin Popescu Tariceanu. Urmatorul pe lista UDMR era Csoma Botond, astfel ca acesta ocupa un scaun de consilier local din august 2006. Barbatul de 38 de ani este licentiat in stiinte politice si in drept si are si un masterat in drept international. Este consilier juridic la Agentia Domeniilor Statului Cluj si la Asociatia pentru sprijinirea Dezvoltarii Rurale, dar si cadru didactic la Universitatea Sapientia. In cadrul UDMR Cluj este presedintele Consiliului Reprezentantilor Judeteni.  
“Sunt nascut in Cluj si intotdeauna m-au interesat problemele oamenilor. Vreau sa ajut, sa ma implic. Sunt jurist de profesie si cred ca pot sa fructific asta si in Consiliul Local. Iubesc acest oras si ma bucur ca cetatenii au avut incredere in mine si in lista UDMR”, spune consilierul, ales pentru a doua oara in forul local.  
Face parte din Comisia Juridica si este lider de grup. Crede ca cel mai important in momentul de fata este adoptarea bugetului si asigurarea ca acele proiecte sa primeasca finantare care sa faca cinste orasului.  
“Militez pentru mai multe proiecte importante, de exemplu proiectul Filarmonicii. Era o rusine pentru oras sa nu aiba un sediu adecvat. Foarte bine ca s-a mutat in Auditorium Maximum, dar trebuie sa se construiasca un sediu, care cred ca in acest mandat ar putea fi gata. Este foarte important si proiectul Capitala Culturala Europeana si inelul de ocolire sudic, despre care se vorbeste de ani de zile.Trebuie sa cream o ruta ocolitoare care sa lege cartierele Marasti de Manastur sa descongestionam traficul din centru. Asa cum este acum nu mai putem crea spatii pentru pietoni in zona centrala. Cred ca putem uzita si de fonduri europene, sper ca in acest mandat san e apucam macar de acest proiect”, a spus Csoma.
  Potrivit declaratiei de avere acesta are un teren intravilan in Cluj, cumparat in 2011. Tot in acel an si-a vandut un apartament pentru 97.000 de euro. Are peste 68.000 de euro si 2.000 de lei in banca. Din declaratia de interese reiese ca este asociat la SC Project Trust Development SRL, firma care detine pizzeria online Treponti.ro.   Foto: kapsz.wordpress.com

Adauga comentariu