PORTRET DE CONSILIER: Vakar Istvan, consilierul, care vrea drumuri si retele de utilitati

“Portret de consilier” este o serie de articole menite sa ii ajute pe clujeni sa ii cunoasca mai bine pe alesii judeteni, cei care le decid soarta in urmatorii ani. Vakar Istvan, consilier UDMR la al doilea mandat, este vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj. Absolvent al Facultatii de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara si doctor in Agronomie, Vakar a fost pe rand ziarist la o revista cu profil agricol, director adjunct al Directiei Agricole si mai apoi, din 2006, director al l Oficiului Judetean de Plati, Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP).
“Sunt inginer horticultor de meserie, am lucrat in societati comerciale si mai apoi la DADR si OJPDRP. Intrarea in politica s-a intamplat cumva in paralel, in cadrul organizatiei UDMR m-am ocupat tot de probleme care tineau de agricultura. In mandatul 2004-2008 vicepresedinte al Consiliului Judetean a fost domnul Kerekes Sandor, care imi este mentor, el m-a invatat tot ce stiu pe partea administrativa. A fost si imi este in continuare un ajutor real”, a spus Vakar.
Acesta spune ca doreste sa contribuie la rezolvarea celor mai importante probleme ale judetului, precum infrastructura, pista de la aeroport, Spitalul Regional de Urgenta sau sistemul de apa si canalizare din mediul rural.
“Din pacate in bugetul de anul acesta avem putine fonduri pentru drumuri judetene, dar pe viitor ar fi o solutie sa accesam un imprumut”, a mai spus acesta.
Pe langa Kerekes, vicepresedintele CJ il mai admira si pe Rege. “Nu spun asta pentru ca sunt invechit si regalist, dar poate daca in 1989 aveam un pic de viziune si observam ca avem o valoare printre noi in Majestatea Sa, poate ca era bine sa folosim aceasta oportunitate. Tarile cu case regale sunt mai dezvoltate si se ajuta intre ele. Poate ca era o oportunitate”, a concluzionat Vakar. Barbatul de 40 de ani este casatorit si are un baiat. Potrivit ultimei declaratii de avere Vakar, impreuna cu familia, are doua case, una in Cluj-Napoca si una in Satu-Mare. De asemenea are depozite bancare de peste 200.000 de lei. Foto: monitorulcj.ro

Adauga comentariu