Portret de consilier: Remus Lapusan, varf de atac si pe teren, si in forul judetean

Dupa ce a avut doua mandate de consilier local in Opozitie, Remus Lapusan este acum la primul mandat de consilier judetean, avand majoritate in forul judetean, alaturi de USL.
“Acum pot cu adevarat sa pun in practica proiectele si initiativele luate”, spune Lapusan, care este si presedinte al PSD Cluj.
Totusi, politicianul clujean recunoaste faptul ca bugetul unei institutii publice nu este niciodata indeajuns pentru toate proiectele.
Are si o critica la adresa lui Emil Boc, cu care a fost in consiliul local timp de doua mandate: “Din punctul meu de vedere, domnul Boc s-a plafonat”, puncteaza Lapusan.
Printre proiectele de pana acum ale lui Lapusan se numara sustinerea producatorlor locali, ale caror produse ar putea ajunge in institutiile subordonate CJ. Spre exemplu, Lapusan sustine ideea ca produsele agricole ale acestora sa ajunga in spitalele din judet.
“Am facut o comparatie cu ceea ce a existat ca pret anul trecut, am vazut ca se pot obtine preturi si mai bune si, in perioada urmatoare, va fi o mult mai buna comunicare intre producatori si cei care fac achizitii in aceasta zona”, spune acesta.
Un alt proiect in care a fost direct implicat este infiintarea clusterului agricol, care include, pentru inceput, 15 asociati.
“Chiar in aceste zile se finalizeaza constituirea clusterului agricol. Va fi mult mai buna comunicare intre producatori, consumatori si cei din industria alimentara. De asemenea, se vor putea atrage fonduri europene. O sa stim in fiecare moment ce se intampla in industria alimentara din judet”, spune consilierul.
Printre proiectele sustinute in forul judetean se numara modernizarea Aeroportului Internatonal  Cluj, in speta finalizarea pistei de aterizare, modernizarea drumurilor judetene, dezvoltarea parcurilor industriale – fiind reprezentant al CJ in Adunarea Generala a Tetarom -, construirea abatorului de la Iclod si al Centrului de colectare si sortare a produselor agricole de la Campia Turzii.

Fotbalist in divizia C

Tata a doi copii, in timpul liber politicianul joaca fotbal. Are chiar si legitimatie de Divizia C, unde a jucat cu echipa Viitorul Sanpaul. Este varf de atac pe terenul de fotbal si profita de fiecare ocazie pentru a face putina miscare. Lapusan este fan “U” Cluj, insa spune ca s-a bucurat atunci cand CFR Cluj a castigat Campionatul Romaniei. Cand ii permite timpul, joaca si tenis de camp.
“Imi plac calatoriile si imi place sa citesc. Spre exemplu, acum citesc niste studii legate de managementul corporatiilor”, spune consilierul.
In varsta de 42 de ani, Remus Lapusan a terminat Facultatea de Electrotehnica si Telecomunicatii si are un masterat in “Managementul gestiunii financiare”. De-a lungul timpului, Lapusan a fost membru in mai multe Consilii de Administratie, la Aeroportul Cluj si RAT Cluj iar intre 2001-2003 a fost director al AJOFM Cluj. In prezent, detine functia de presedinte directorat la Uniqa Asigurari de viata. Alaturi de sotia lui, Remus Lapusan detine doua terenuri intravilane in Rogojel si Cluj-Napoca, un apartament si o casa de locuit in municipiu si are depozite bancare in valoare de 106.000 de lei. La capitolul “venituri”, consilierul a obtinut peste 19.000 de lei in baza functiei de director la Uniqua Asigurari, iar pentru functia de presedinte directorat venitul este confidential, potrivit declaratiei de avere.

Comentarii

grig

04.05.2013 07:03

E un bou incaltAt lapusan asta! AuZi, citeste -- de plaCere cica -- o carte de management. ProStul tot proSt ramane si cosilier de-l pui!

Adauga comentariu