PORTRET DE CONSILIER: Gered Imre, cel mai tanar consilier local

“Portret de consilier” este o serie de articole menite sa ii ajute pe clujeni sa ii cunoasca mai bine pe alesii locali, cei care le decid soarta in urmatorii ani. Gered Imre, consilier local UDMR, la cei 24 de ani impliniti, este cel mai tanar membru al forului local. A ajuns pe functie direct din bancile Facultatii de Teologie Romano-Catolica. Aceasta este cea de-a doua facultate, tanarul fiind licentiat si in Management. Numele lui a putut fi auzit in cadrul organizatiilor studentesti si de tineret din oras, Gered fiind membru al Uniunii Studentilor Maghiari si, ulterior, responsabil PR la Clubul Economistilor din organizatie. De asemenea, din 2012 este presedintele Forumului Tinerilor din Judetul Cluj (KIFOR), organizatie care s-a implicat in mai multe evenimente, precum Zilele Culturale Maghiare. Consilierul, al treilea pe lista UDMR, dupa Olah Emese si Csoma Botond si inainte de Horvath Anna, acum viceprimar, spune ca doreste sa lupte pentru tinerii din Cluj-Napoca.
“Exista in randul tinerilor nevoia de a fi reprezentati in Consiliul Local si, comunicand in mod coerent aceasta necesitate catre UDMR, am ajuns sa fiu unul din consilierii lor. Aceasta necesitate e dubla: pe de o parte trebuie articulate interesele tinerilor si ale organizatiilor de tineret in mod direct, pe de alta parte este nevoie de continuitate intre generatiile societatii noastre. Motivatia mea personala a fost sa ajut tinerii din Cluj-Napoca sa-si gaseasca viitorul aici, in orasul comoara. La fiecare problema sau propunere de hotarare ma consult cu organizatii de tineret din  Cluj-Napoca, astfel ajung idei noi sau mai bine conturate la Consiliu”, a spus Gered.
Prioritatile din acest mandat se axeaza in principal pe tineret si nevoile acestora.
“Doresc desfasurarea cat mai buna a Capitalei Europene de Tineret 2015, astfel incat sa marim sansele in cursa pentru Capitala Culturala Europeana. O alta prioritate pentru mine este crearea a unui Centru de Tineret Maghiar, dar si dezvoltarea transportului public in asa fel incat sa avem transport in comun si in timpul noptii in principalele strazi ale orasului”, a spus acesta.
Potrivit declaratiei de avere depusa la inceput de mandat, consilierul nu are nimic in proprietate si niciun alt venit in afara de indemnizatie. Foto: arhiva personala Gered Imre  

Adauga comentariu