Portret de consilier: Florin Valentin Gliga, printre cei mai instariti alesi locali

“Portret de consilier” este o serie de articole menite sa ii ajute pe clujeni sa ii cunoasca mai bine pe alesii locali, cei care le decid soarta in urmatorii ani. Florin Valentin Gliga este unul dintre cei mai instariti consilieri locali ai Clujului. Anul trecut, acesta a avut un venit lunar de aproape 25.000 de lei pe luna. A intrat in politica in urma cu 7 ani, acum reprezinta PDL in forul local si are planuri mari pentru comunitate.
"Cultura ma intereseaza foarte mult; tin foarte mult la acest aspect si din punctul de vedere al Consiliului Local. Sunt implicat de mai multi ani in actiuni de acest gen", spune consilierul.
Interesele sale in forul local sunt, insa, mai palpabile. Vrea ca cetatenii Clujului sa se apropie mai mult de mediul de afaceri, de intreprinderi.
"Mai mult ma intereseaza apropierea si dialogul cu mediul de afaceri clujean, din IMM-uri, in mod special. Dezvoltarea dialogului cu interprinderile mici si mijlocii este obligatorie, pentru ca pune in miscare energia din comunitate. Acesta este fierul rosu, ca sa zic asa. Urmeaza sustinerea cetatenilor din orice cartier al Clujului si dialogul cu ei, dar asta intra deja in atributiile standard ale oricarui consilier local", sustine Gliga.

Omul e un animal 

Doctrina democrata l-a atras inca din primii ani de democratie din Romania. A intrat in politica 15 ani mai tarziu si spune ca a ales partidul care il reprezinta.
"Omul, prin natura lui, este un animal politic. Am avut sustinerea partidului inca din 2004 si m-am implicat direct, dar carnet de partid am avut abia din 2005. In anii '90 am cochetat cu Partidul National Taranesc Crestin Democrat, pentru ca am o afinitate pentru analizele doctrinare si, in special, pentru doctrina crestin-democrata", explica acesta.
Nu are modele in politica, nu functioneaza dupa clisee, nu are o aplecare spre urmarirea unor idoli. Mai degraba, ar privi tot timpul spre viitor, spune el.
"Ma intereseaza sa intretin un dialog permanent cu oamenii care si-au asumat riscuri, chiar daca au fost criticati pentru asta, cum sunt primarul Clujului, Emil Boc, dar si altii. Cred intr-o realitate bazata pe principii, nu intr-o loialitate tribala. Loialitatea, in politica, trebuie sa se bazeze pe niste principii la care adera un grup, nu pe increderea oarba intr-un nas iesit putin mai sus", sustine consilierul PDL.

Venituri impresionante

Conform declaratiei sale de avere, Gliga are un apartament de 68 de metri patrati, dar nu detine niciun autoturism. Are, in schimb, credite la diferite banci in valoare de aproape 100.000 de euro si 70.000 de lei. Toate cele 6 credite au fost luate in 2006, la un an dupa ce consilierul local a intrat intr-ale politicii.

25.000 de lei lunar

Conform aceluiasi document, Florin Valentin Gliga are patru surse de venit diferite. De la Consiliul Local, acesta a incasat, in 2012, 5.339 lei; in calitate de administrator al A6 Impex SA a castigat alti 2.500 de lei, de la Casa Corpului Didactic Cluj 21.000 de lei, iar ca expert contabil, 265.137 lei. La un calcul simplu, aflam ca Gliga a castigat, in 2012, aproape 24.500 de lei lunar.

Are si de dat

Tot anul trecut, consilierul a imprumutat 10.000 de euro. Declaratia sa de avere mai arata ca Gliga are investitii directe in sapte Societati cu Raspundere Limitata, in valoare de 660 de lei.   Sursa foto: gazetadecluj.ro, napocanews.ro

Adauga comentariu