Pomohaci a fost călcat de Direcția de Protecție a Copilului Mureș, care i-a găsit acasă trei fete minore „în vacanță”

O echipă din cadrul Secției de Asistență Socială de Urgență (DGASPC) a descins la Mosuni, în judetul Mureș, pentru o anchetă în casa preotului Cristian Pomohaci. Asistenții voiau să vadă dacă acolo locuiesc copii minori și dacă bărbatul i-a înfiat, așa cum a declarat mai demult, fara aprobarea autoritățior. 

Conform stirileprotv.ro, înainte ca asistenții să intre în casă, l-au întrebat pe fiul adoptiv dacă în casa părintelui sunt copii minori. Acesta a recunoscut că preotul are în grijă 3 fete.

Marius Pomohaci, fiul adoptiv al preotului, consideră că, de la 15 ani în sus, nu se mai poate vorbi despre pedofilie: 

„Toate se aruncă asupra părintelui, că e pedofil. Am studiat un avocat și zice că până la 15 ani e pedofilie, după 15 ani nu mai e pedofilie, cum acuză toată lumea. Nu am studiat, am vorbit cu un avocat, a zis ca de la 15 ani nu mai e pedofilie”, a declarat acesta.

Încă nu este foarte clar dacă cel care se recomandă drept fiul înfiat de către Pomohaci este sau nu înfiat, ținând cont de faptul că reprezentanții Direcției de Protecție a Copilului Mureș au afirmat că nu au în evidența lor nicio înfiere făcută de către preot. 

Ziar de Cluj a contactat-o pe Andrea Stekbauer, directorul DGASPC Mureș, pentru a afla dacă cele 3 fete minore aveau acordul scris al părinților pentru a-și petrece vacanța acasă la Cristian Pomohaci și dacă fiul „adoptiv” al preotului este într-adevăr înfiat sau nu:

„Probabil este din comunitate, încă nu am avut pe masă raportul făcut, deci nu vă pot da detalii. Eu nu știu (dacă fetele aveau un acord al părinților – n.r.), nu știu niciun detaliu, pentru că încă nu am raportul pe masă. (Fiul de 30 de ani al lui Pomohaci – n.r.) a fost major când a fost înfiat, așa am înțeles, deci noi nu avem nicio tangență! Tribunalul decide chestiunea asta! O fi fost înfiat, major fiind! Eu nu știu ce a făcut omul acesta cu «înfiat major», înseamnă că și eu pot să înfiez pe oricine major! Nu știu ce a fost în capul lui! Nu este niciun minor înfiat de el. Noi numai minorii îi avem în evidență. Dacă cineva înfiază un minor! Sau pe cineva din sistem. Deci, nu are niciun minor înfiat, nu are pe niciun copil din sistem. Dacă el a făcut ce a făcut pentru un major, asta este direct prin Tribunal, noi nu avem nicio tangență cu această chestiune”, a declarat directorul DGASPC Mureș.

După publicarea înregistrării dintre preot și minorul de 17 ani, alte declarații care-l incriminează pe Pomohaci au început să iasă la iveală, iar unul dintre martori a vorbit despre acest subiect la emsiunea Acces Direct:

„Sunt copii care au crescut acolo, de exemplu, este un băiat, Edi, este Radu, încă un băiat, este Marius Pomohaci, care spune că este copilul lui, care a crescut acolo în mare parte și Edi, de exemplu, sunt sigur că este ca și părintele și a abuzat de el. Nu știu, intră în mintea oamenilor. Eu nu pot să-mi dau seama cum poate să ia niște copii să își bată joc. Intra în camera la băieți și îi săruta pe toți pe rând pe gură! E ceva de neimaginat! I-am prins și în alte ipostaze care, chiar nu pot să le spun, chiar îmi este foarte jenă.”

Cristian Pomohaci este cercetat de către procurori pentru racolare de minori în scopuri sexuale, după ce Ziar de Cluj a făcut publică înregistrarea unei discuții între preot și un adolescent de 17 ani, căruia Pomohaci îi cerea favoruri sexuale. Preotul este anchetat și de către superiorii săi de la Arhiepiscopia din Alba Iulia, preotul fiind oprit deocamdată de la slujire pentru un termen de 30 de zile.

Foto: stirilekanald.ro

Adauga comentariu