Politistii locali respecta legea doar cand nu intervin sefii ori colegii

“Toti oamenii sunt egali, dar unii oameni sunt mai egali decat altii”, pare sa fie deviza dupa care se ghideaza in viata angajatii Primariei Cluj-Napoca. Asta pentru ca legea e lege pentru cine nu se descurca, asa cum ne-a semnalat astazi un clujean revoltat.

Sambata, 4 aprilie 2015, am primit mai multe sesizari telefonice prin care vecinii ma anuntau ca betonierele care deservesc santierul de pe Macesului 27 varsa beton pe asfalt. Am verificat si, intr-adevar, chiar si in fata imobilului in care locuiesc eu era un maldar de beton scurs dintr-o betoniera. Am mers la santier, unde l-am gasit pe beneficiarul lucrarilor, care a zis, foarte plictisit, ca nu-l intereseaza problema noastra, pentru ca el plateste betonul pana la santier, iar ce se intampla pe traseu nu este responsabilitatea lui”, povesteste clujeanul.

Omul, revoltat pe situatie, a apelat la ajutorul Politiei Locale, de unde a fost asigurat ca un echipaj va ajunge la fata locului in cel mai scurt timp.

La distanta de o ora a si venit echipajul format din doi agenti care au constatat ca toata panta strazii era cursa cu beton, iar la baza pantei era o cantitate considerabila, care risca sa infunde canalizarea. Le-am indicat locatia santierului, au mers sa verifice la fata  locului si s-au intors la masina dupa circa 15 minute, pentru mapa cu procese verbale. Erau vizibil revoltati ca santierul nu detine rampa de spalare pentru utilajele care ies in strada si m-au asigurat ca vor aplica amenda maxima”, mai spune acesta.

Numai ca, in scurt timp, angajatii Primariei Cluj-Napoca si-au schimbat optica si au decis sa paraseasca santierul fara sa scrie macar un avertisment pentru muncitorii care umpleau strada cu beton.

Odata ajunsi inapoi la locatia santierului, hotarati sa aplice sanctiuni, a intervenit surpriza. A aparut un Audi negru, din care a coborat un domn misterios, iar in scurt timp politistii si-au amintit brusc ca nu este cazul de competenta lor si au parasit zona”, mai spune clujeanul.

S-au razgandit. Brusc, nu mai era problema Politiei Locale

Doua ore mai tarziu, omul a primit din nou un telefon de la dispecerul de serviciu al Politiei Locale, care l-a informat scurt ca, din pacate, agentii nu au reusit sa rezolve sesizarea pentru care au fost contactati pentru ca aceasta nu ar fi de competenta lor.

Eu am insistat sa-mi ofere explicatii, insa dansul mi-a spus ca nu poate oferi mai multe explicatii, nici numele celor doi agenti din echipaj. La insistentele mele, m-a asigurat ca va inainta sesizarea serviciului control urbanism si ca voi primi un raspuns in scris, in termenul prevazut de lege. Ulterior am aflat ca persoana misterioasa cu Audi-ul negru se numeste Emilian Rosca, este adjunctul ITM Cluj si actualul sot al secretarei din Primaria Cluj, Aurora Tarmure”, mai zice clujeanul, care spune ca nu crede in coincidente.

Reprezentantii departamentului mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca au declarat, pentru Ziar de Cluj, ca politistii locali sunt autorizati sa sanctioneze sau sa amendeze, dupa caz, santierele de constructii din oras, in cazul in care constructorii nu respecta legea.

Contactat telefonic, Emilian Rosca a evitat sa raspunda la intrebarile: "Ati fost pe santier in ziua de sambata? Ati stat de vorba cu politistii locali?"

"Nu am nimic de declarat in aceasta privinta. Sambata este o zi libera, din cate tin eu minte", a spus acesta, dupa care a inchis telefonul.

sursa foto: clujust.ro, gazetadecluj.ro

Comentarii

Misu

08.04.2015 15:55

Faceti o plangere la politie impotriva slugoilor de la primarie care s-au dus si nu au facut nimic. Ca daca nu merge altfel, se poate rezolva asa. Plangere pentru neglijenta in serviciu, nerespectarea atributiilor, etc. Sa vedem pe urma daca se mai gandesc cu privire la competentele lor.

vlad

08.04.2015 15:57

Se pare ca revin zilele din epoca Apostu...dar cred ca aceste personaje, dezvoltatorii autotputernici si functionarii aserviti vor avea o surpriza...cand vor viziona stirile, vor constata ca sunt personajele principale ...

levi

08.04.2015 16:27

O fi un mic trafic de influenta???sau practici absolut obisnuite din primarie???"Sa nu dea Dumnezeu cel sfantSa vrem noi sange, nu pamant!Cand nu vom mai putea rabda,Cand foamea ne va rascula,Hristosi sa fiti, nu veti scapa     Nici in mormant!"George Cosbuc

dod

09.04.2015 09:50

Daca o sa se faca planere acelasi lucru o sa se intample, doar sunt in clan ce Dumnezeu. Asta e traim intro societate de slugi si stapani, santem ca in epoca de piatra cu robi si care nu sunt robi pe nimic sunt niste politisti spagari care nu au ei in program sa protejeze legea ci sa se ajute ei si alte institutii, cu un plic se rezolva totul, dispare procesul verbal dispare tot. Sa salutam Politia Romana! _|_

Adauga comentariu