Polițiștii locali au o normă de amenzi? Vezi reacția lui Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca

Un polițist local a dat în judecată Poliția Locală fiind nemulțumit de calificativul primit în 2018. În urma procesului s-a descoperit că Polițiștii Locali ar avea o normă de amenzi pe care trebuie să o atingă, iar polițistul nemulțumit nu a reușit să își facă norma de procese verbale de contravenție. Șeful Poliției Locale susține însă cu nu există așa ceva în Poliția Locală Cluj-Napoca.

”Prin sentința civilă nr. 261/2020 de la Secția mixtă de contencios administrativ și fiscal, instanța a apreciat cererea de chemare în judecată întemeiată și a obligat instituția la reevaluarea reclamantului. Sentința nu este definitivă”, potrivit clujust.ro

Instanța a constat că evaluarea polițistului local a avut în vedere și alte criterii care nu se regăseau în fișa postului. Direcția Generală Poliția Locală a arătat în cuprinsul întâmpinării că reclamantul a fost depunctat, întrucât a aplicat doar un număr de 16 sancțiuni contravenționale, cu 39 de sancțiuni contravenționale mai puțin decît norma de 55 de sancțiuni la Legea nr. 61/1991 la nivelul Biroului Ordina Publică – Zona 1. Instanța a apreciat că în fișa postului nu i s-a impus reclamantului întocmirea unui număr de procese-verbale peste media celor încheiate.

”Direcția Generală Poliția Locală impune practic polițiștilor locali încheierea unui anumit număr de procese verbale de contravenții, ceea ce poate ridica semne de întrebare cu privire la scopul urmărit. În acest fel se ajunge în situația ca un polițist local să fie determinat să încheie procese-verbale de contravenții peste medie, fără a mai conta dacă acestea sunt legale sau temeinice, doar pentru a evita depunctarea la evaluare, ceea ce nu poate fi acceptat”, se menționează în motivarea judecătorului, citată de clujust.ro

De asemenea, tot Poliția Locală menționează în întâmpinare că polișitul local a aplicat doar o sancțiune contravențională, media fiind de 7 și nu a depistat nicio faptă de distrugere sau infracțiune flagrantă. De asemenea, nu a depistat cerșetori și nu a confiscat sume de bani de la aceștia.

Contactat de Ziar de Cluj, șeful Poliția Locale, comisarul Marcel Bonțidean, a declarat că nu există o normă de amenzi nici în fișa postului și nici în regulament.

”Nu există o normă de amenzi. În condițiile în care situația este așa cum spuneți cu siguranță vom face apel. Nu există specificat așa ceva nici în fișa postului și nici în regulament”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Marcel Bonțidean.

Adauga comentariu