Polițiștii de la Rutieră Cluj i-au instruit pe șoferii de pe microbuzele școlare FOTO/VIDEO

Reprezentanții Serviciului Rutier Cluj, cei de la Prevenirea Criminalității și oficialii Inspectoratului Școlar Județean Cluj au organizat o întâlnire cu șoferii de pe toate microbuzele școlare din teritoriu. Scopul acestei întrevederi a fost de a identifica problemele existente pe partea de transport a elevilor și de a-i instrui pe șoferi cu privire la respectarea regulilor de circulație. În contextul apropierii noului an școlar, săptămâna aceasta, polițiștii au desfășurat o acțiune de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră a copiilor.

„Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj au accentuat importanța măsurilor de siguranță pentru prevenirea accidentelor rutiere, respectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii microbuzelor şcolare, dar şi a respectării de către copii a regulilor de siguranţă în timpul transportului.

În cadrul întâlnirii, polițiștii rutieri au verificat documentele conducătorilor auto dar şi pe cele ale microbuzelor şcolare. De asemenea, un accent deosebit a fost pus pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule, dar şi a numărului de persoane ce sunt transportate, astfel încât să nu fie neconcordanțe între numărul de locuri prevăzute și numărul de persoane transportate efectiv.

Nu în ultimul rând, până la începerea anului şcolar, polițiștii vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. În situația în care vor fi constatate nereguli, polițiștii vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență”, arată cei de la IPJ Cluj. 

La finalul discuțiilor, cei de la Rutieră Cluj au verificat documentele pentru microbuzele școlare incluse în trasportul de elevi pentru anul 2019 - 2020.

Evenimentul a avut loc la Liceul Nicolae Bălcescu, din centrul orașului. 

Adauga comentariu