Poliţist din Floreşti, atitudine de miliţian: “Hai, pa că am alte treburi mai importante!"

Locurile de parcare au ajuns subiect de dispută şi în localitatea Floreşti iar atunci când cetăţenii apelează la Poliţie sunt trataţi cu dispreţ. Un floreştean a relatat un incident ai căror actori principali au fost angajaţii de la Poliţia Locală şi Poliţia Rurală Floreşti. Cu o atitudine miliţienească, angajaţii MAI ard benzina statului degeaba fără a interveni pentru soluţionarea problemelor pentru care sunt plătiţi. 
 
În loc să aplice legea şi să îi sancţioneze pe cei care o încalcă, poliţiştii de la secţia Rurală Floreşti se ţin de glume şi îi iau peste picior pe cetăţenii care le solicită ajutorul. Cazul petrecut duminică seara, când unui floreştean i-a fost blocată parcarea pare desprins din filmele cu proşti. Angajaţii de la Poliţia Locală şi Poliţia Rurală Floreşti au fost incapabili să gestioneze o problemă simplă, de a identifica şi sancţiona un şofer care şi-a parcat maşina pe mijlocul drumului blocând accesul unui floreştean la propria-i parcare. 
“Vă scriu deoarece am avut azi o problemă cu Poliţia din Floreşti. Am locuit în Austria 5 ani de zile, o ţară civilizată din toate punctele de vedere. După 5 ani de zile de muncă am ajuns din nou acasă fericit. Locuiesc în Floreşti pe strada Eroilor. Azi am fost împreună cu mama şi iubita mea în oraş. În jur de ora 20.30 ne-am îndreptat spre apartament. În faţa blocului avem parcări private şi un drum de acces care face legătură între 2 drumuri. Când am ajuns în dreptul parcării, constat că o maşină staţiona fix pe mijlocul drumului blocându-mi calea de acces spre locul de parcare. Ca un om normal, aştept 10-15 minute, claxonez, fără rezolvare. Într-un final sun Poliţia Locală Floreşti. După 30 de minute, ajung 2 agenţi - o doamnă şi un domn - se uită la maşina parcată şi îmi spun citez: "Bună seară! Ce oameni nebuni există în Floreşti, încep să râdă.", a afirmat Stelian Hiba. 

La faţa locului a sosit şi un echipaj al Poliţiei Rurale Floreşti pentru a le da o mână de ajutor colegilor de la Locală. Cum au venit aşa au şi plecat, iar problema a rămas nerezolvată.
“După 1 minut ajunge şi o maşină de poliţie din Floreşti la locul acela fără că eu să contactez numărul de urgenţă 112. Habar nu am cum au ajuns acolo şi de ce... în fine. Din maşină coboară 2 poliţişti, unul dintre ei foarte ok, respectând regulile de circulaţie celălalt, menţionez tânăr maxim 25-30 de ani cu mâinile în buzunar fără caschetă, cu un mers dezordonat, sincer, şi vine la mine. Eu, foarte calm, obosit, vroiam doar să parchez atâta tot. Şi îmi spune, citez vorbele lui: "Ce mă? Nu poţi parca? Că ţi-o parchez eu din 2 mişcări.” Mă uit la el mirat şi surprins de atitudinea lui faţă de mine şi îi spun: eu am nevoie de ajutor, sunt obosit şi vreau să parchez maşina, mă puteţi ajuta? Uitaţi-vă că nu am loc să intru în parcare şi maşina e pe mijlocul drumului, să o las şi eu tot aşa? Şi îi spun: maşina mea costă 30 de mii de euro, nu 1000, nu pot să o parchez sau să o las pe mijlocul unui drum de acces. El îmi răspunde: "Hai pa că am alte treburi mai importante". Pleacă fără ca să primesc un răspuns sau să încerce să mă ajute să pot parcă cumva în locul meu privat de parcare. Va rog să mă credeţi că am apelat la dumneavoastră pentru că aşa ceva este ieşit din comun. Atitudinea unui poliţist care ar trebui să ajute cetăţenii români în situaţii de criză să reacţioneze în acest hal fără de hal. Sunt foarte dezamăgit şi indignat”, a declarat Stelian Hiba.

Comentarii

phantom

25.09.2017 18:12

serios?da plangere la politie ai depus?

Adauga comentariu