Polițienii locali au făcut regulă în Făget: „Nu se execută lucrări de construcții care să necesite obținerea unei autorizații de construire”, susțin autoritățile

Problemele semnalate de clujeni autorităților locale privind restricționarea accesului pe traseul turistic din Făget, precum și execuția unor lucrări fără autorizație de construire sunt ca și rezolvate. În zona Bazei Sportive Unirea „nu se execută lucrări de construcții”, potrivit autorităților locale.

Mai mult, terenul nu figurează în fondul forestier național.

De fapt, în zonă ar fi fost desfășurate lucrări de întreținere și îndepărtare a deșeurilor.

 „Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism și Disciplina în Construcții au efectuat verificări la imobilul înscris în CF nr. 340744 Cluj-Napoca, categoria de folosință curți-construcții (intravilan) și au constatat faptul că nu se execută lucrări de construcții care să necesite obținerea unei autorizații de construire, conform prevederilor Legii nr. 50/1991 rep. 

Terenul nu este cuprins în fondul forestier național. 

Conform declarației pe proprie-răspundere a proprietarului, acesta a curățat terenul de deșeurile abandonate în timp și a îndepărtat lăstărișul”, notează reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca în răspunsul oferit la solicitarea Ziar de Cluj.

În privința restricționării accesului pe traseele turistice, acest aspect a fost adus în atenția organelor competente, susține administrația locală: 

„Referitor la traseele turistice din zona Bazei Sportive Unirea, prin adresa nr. 278782/04.05.2021 a fost solicitat punctul de vedere al Direcției Silvice Cluj”, adaugă reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca în răspunsul oferit la solicitarea Ziar de Cluj.

La finalul lunii aprilie accesul turistic din Făget a fost blocat. Clujenii au făcut multiple sesizări la Primărie și Garda Forestieră.

Și reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj susțin că situația din Făget se află în atenția autorității. 

„Privind verificările efectuate de Garda Forestieră Cluj a unor posibile încălcări ale legislației silvice în zona Bazei sportive Unirea din Municipiul Cluj-Napoca. (…).

Vă comunicăm că Garda Forestieră Cluj efectuează verificări privind posibile încălcări ale regimului silvic în zona indicată, iar rezultatul final va fi adus la cunoștintă în maximum 30 de zile”, notează reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj în răspunsul la solicitarea Ziar de Cluj
 

CITEȘTE ȘICazul Făget: În atenția Gărzii Forestiere pentru cel puțin 30 de zile

„Oameni buni, în seara asta, individul deja vedetă locală prin Mănăștur, a blocat efectiv accesul în traseul turistic.

S-a dus cu semnalizarea până in buza potecii, a pus un copac în mijlocul traseului și stă la pândă.

Am făcut o altă sesizare la Primaria Cluj Napoca pentru acest lucru, daaar, e incredibil ce se întâmplă.

Sunt clare două lucruri: tipul se bazează pe ceva și are tupeu nemărginit, iar cineva i-a dat ceva credit să facă așa ceva.

Văd multă lume mirată în zona, nimeni nu știe nimic. E fain la Cluj, dar e normal ce se întâmplă?”, nota la finalul lunii aprilie Rareș Iordache într-un grup civic de socializare al clujenilor. 

sursa foto: raresiordache/clujulcivic/facebook.com

Din păcate, autoritățile au reacționat cu întârziere la solicitările clujenilor privind situația din Făget. 

„Cam atât cu presupusul acces liber prin Făget - aveți grijă pe unde treceți în plimbare să nu încălcați teritoriul privat. (...).

Au apărut panouri de proprietate privată dar nimic informativ legat de autorizații.

Am vb cu poliția locală, au fost pe acolo dar de atunci nu mai știu nimic. Între timp oamenii merg în făget, văd ce s-a întâmplat acolo și se crucesc.

Zicea dl Boc că e cu ochii ca pe butelie pe fiecare copac din Cluj. Să meargă careva să verifice dacă nu cumva o explodat între timp butelia aia”, nota recent un alt clujean în privința situației din Făget. 

Adauga comentariu