Politica de la capat de trei: "unul e prost, celalalt e norocos"

Dupa o tura completa a orasului, dupa ce au dus sute de calatori la destinatie, soferii de pe trolee si autobuze care opereaza in partea de est a orasului se opresc la sfarsitul Gheorgheniului, unde isi intind oasele, fumeaza o tigara si fac glume fara perdea. “La capatul lui 3”, cum ii zice toata lumea, e locul unde se discuta aprig politica si se scuipa cu narav pe jos.

Ponta a fost un prost, ma. A pierdut pe mana lui”, se enerveaza un sofer. Ceilalti rad si-si spun parerea vizavi de politica. Stau 10 barbati in cerc, fiecare cu autobuzul si troleul parcat in apropiere. O sa plece rand pe rand, cand o sa le expire cele cateva minute pe care le au la dispozitie pentru a-si intinde oasele. Pana atunci, povestesc despre soarta Romaniei, despre neamtul care o conduce acum si despre cei care stau in spatele lui.

Ca sa mai destinda atmosfera, unul dintre ei, abia iesit de la baie, face o gluma de autobaza in timp ce-si aranjeaza cureaua si pantalonii. Ceilalti rad hahait, tinandu-se de burta.

In spatele lor, o doamna matura tigarile pe care ei le arunca pe jos. Apoi urca in fiecare autobuz si face curat si acolo. Si-a castigat respectul in fata barbatilor cu care lucreaza – oamenii o intampina cu saru’mana, iar ea zambeste ca o adolescenta.

Acum, ca e frig, stau in fata baracii unde merg la baie, dar cand e cald afara, poposesc pe bancile improvizate din spate. Au cateva scaune de autobuz, puse fata in fata, unde stau si povestesc vrute si nevrute.

"Ba, am crezut ca mor de ras cand am auzit", rememoreaza unul dintre ei, iar oamenii rad din nou, hahait.

Apoi povestesc iar de politica, iar de neamtul fruntas si de olteanul pierzator, iar se contreaza in pareri. Nimeni nu spune cu cine a votat, dar fiecare are cate o parere despre rezultate - unul a fost prost, celalalt norocos.

Rand pe rand, soferii urca in masinile mari si pleaca. Nu inainte de a-si da din nou intalnire aici, peste alte cateva ture de oras - inca mai au de povestit despre noul presedinte al Romaniei. 

Adauga comentariu