Poliția Rutieră, prima care nu respectă regulile de circulație. Un polițist din Cluj, „sancționat” cu un sfat prietenesc de către colegi după ce nu a respectat indicatorul ,,acces interzis”

În zona parcării de taxiuri din fața McDonalds din Piața Mihai Viteazu semnele de circulație sunt facultative pentru foarte mulți șoferi. Regulile de circulație sunt încălcate chiar de polițiști. Și atunci de ce să ne mirăm că restul conducătorilor auto „își bagă picioarele” și circulă ca pe cărările din pădure? La începutul lunii ianuarie, Ziar de Cluj vă prezenta un scurt video în care se vede cum o mașină de poliție iese din parcarea de taxiuri exact prin locul pe unde ar fi trebuit să intre în parcare și apoi virează dreapta pe strada Ploiești, stradă cu sens unic. Este clar ca „Bună ziua” că nu au respectat semnul care interzice ieșirea din parcare prin acel loc. 

După ce Ziar de Cluj a trimis imaginile către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj, polițiștii care nu au respectat regulile de circulație au intrat în atenția superiorilor. Iată ce ne-au transmis atunci reprezentanții IPJ Cluj: 

„În urma articolului și a video-ului cuprins în acesta (în știre – n.red.), IPJ Cluj a dispus efectuarea cercetărilor în acest caz pentru verificarea tuturoor circumstanțelor în care s-a produs incidentul și sancționarea, după caz, a conducătorului auto, agentului de poliție. S-a dispus cercetarea conform Legii 195/2002”.

Cercetările s-au încheiat, iar polițistul a primit doar un sfat pentru a fi mai prudent în trafic. Dacă un „simplu șofer” ar fi fost surprins făcând acea greșeală, oare ar fi primit doar o atenționare? 

Iată concluzia la care s-a ajuns în urma cercetărilor efectuate în cazul polițistului care a ignorat indicatorul din parcarea de taxiuri: 

„În urma articolului publicat, au fost dispuse verificări pe linie internă. Concluziile arată faptul că echipajul de poliție a ieșit din parcarea respectivă prin zona de acces, fiind ignorat indicatorul ,,acces interzis”, motiv pentru care polițiștii au fost atenționați cu privire la o o conduită mai prudentă în trafic. Strada Ploiești, strada pe care au ieșit polițiștii, este una cu sens unic, iar direcția acestora a fost corectă, necirculând pe sens interzis.
Vă mulțumim pentru orice sesizare referitoare la eventuale nereguli în ceea ce privește activitatea polițiștilor, însă modul de prezentare și generalizarea cu ușurință a unui comportament izolat ignoră nu numai activitatea instituției, ci și responsabilitatea cu care polițiștii clujeni își desfășoară activitatea zi de zi”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj, la solicitarea Ziar de Cluj. 

Citește și:

Poliția Rutieră Cluj își începe bine anul, abuzând de însemnele Statului: cu burta plină de șaormă, milițianul de la volan execută o “românească”, pe sens interzis

Adauga comentariu