Politia Locala propune un nou regulament privind accesul si plimbarea cainilor in Cluj-Napoca

Hotararea de Consiliu Local 84/1996, veche de 18 ani, ar putea fi schimbata de un nou regulament “privind accesul, circulatia si plimbarea cainilor cu stapan pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca”, propus de Politia Locala. Primaria a initiat procedura de consultare publica, proiectul a fost afisat pe site, iar cei care doresc pot trimite sesizari si observatii pana in 6 iunie, la adresa consultarepublica@primariaclujnapoca.ro.

In HCL 84/1996 exista mai multe prevederi care sunt in contradictie cu alte norme si drepturi. Spre exemplu “cetatenii care detin imobile cu gradina si curte pot sa creasca si sa intretina caini care, in cursul zilei, vor fi tinuti legati, iar pe timpul noptii vor putea fi dezlegati daca exista imprejmuiri corespunzatoare”. De asemenea, potrivit regulamentului in vigoare, proprietarii de caini trebuie sa aiba acordul asociatiei de locatari pentru animalele tinute in apartamente, si sa aiba ladite cu nisip in imobile pentru excrementele cainilor.

“Indiferent de talia si rasa cainilor acestia, pe timpul plimbarii, vor fi purtati cu lesa si botnita. Insotitorii vor avea asupra lor actul personal de identitate si carnetul de sanatate al cainelui. Insotitorii cainilor vor avea, in mod obligatoriu in timpul plimbarii o matura mica, un faras, pungi PVC si manusi in vederea colectarii dejectiilor. Dupa colectare acestea vor fi depozitate in cel mai apropiat punct gospodaresc sau cos de gunoi”, se mai arata in HCL 84/1996.

In proiectul regulamentului detinatorii de caini nu mai au nevoie de acordul asociatiei de proprietari, au doar obligatia “de a respecta orele de liniste, normele generale de curatenie, igiena si intretinere a spatiului comun (holuri, casa scarii, etc.). Orice litigiu cu privire la incalcarea proprietatii comune sau individuale se va solutiona de catre instantele de judecata”.

De asemenea, doar cainii de talie mare trebuie sa poarte botnita iar stapanii sunt obligati sa curete dejectiile animalelor. In spatiile publice trebuie sa aiba asupra lor buletinul de identitate si carnetul de sanatate al cainelui.

Proiectul prevede interzicerea accesului cu caini pe spatiile verzi, cu exceptia zonelor semnalizate corespunzator, in care se permite plimbarea cainilor, in perimetrul unitatilor de invatamant, in locurile de joaca pentru copii, in unitati sanitare, in mijloace de transport in comun, sau in orice alt loc semnalizat prin indicatoare care interzic accesul cainilor.

Spatiile verzi, inseamna, potrivit regulamentului si scuaruri, parcuri si zona verde din jurul blocurilor, in schimb se promite amenajarea a cat mai multor parcuri pentru caini, imprejmuite, unde cainii pot fi lasati liberi.

Un aspect interesant din proiect este interzicerea producerii de catre stapan “de zgomote neplacute, puternice si repetate cum ar fi: chemari repetate ale câinelui cu tonalitate ridicata prin folosirea cuvintelor sau altor sunete deranjante”. Amenda pentru asta este intre 200 si 400 de lei.

Tot atat ar trebui sa scoata din buzunar si cei care isi lasa cainii liberi nesupravegheati pe domeniul public, indiferent de rasa si talie, sau cei care nu isi plimba cainii in lesa sau si cu botnita in cazul cainilor mari, sau nu au carnetele lor de sanatate. De asemenea cei care isi plimba cainii pe spatiile verzi neamenajate expres pentru asta sunt pasibili de o amenda intre 200 si 400 de lei.

Amenda poate ajunge pana la 600 de lei in cazul in care se intra in parcurile de caini cu exemplare agresive, stapanii nu intervin atunci cand reactiile cainelui devin un pericol pentru siguranta cetatenilor, sau pentru abandonul cainilor.

Varianta propusa de Politia Locala poate fi consultata AICI.

In urma cu cateva saptamani, mai multi proprietari de caini din Cluj-Napoca si-au unit fortele pentru a anula in instanta HCL veche de 18 ani, in baza careia au primit mai multe amenzi.

Comentarii

iulia

26.05.2014 16:15

dupa ce au ucis 14 oamenii si au sfasiat peste 2 milioane mafia cutomaniaca face noi si noi victime.si romanii stau ca vitele sa fie muscati de maidanezi,ei si familiile lor.vina principala apartine cutomanilor care militeaza pentru mentinerea animalelor agresive pe strada.in schimb ,in Romania,se da vina pe victimele agresate de maidanezi.halal justitie.ce ar fi daca o organizatie ar milita pentru lasarea in strada a scorpionilor veninosi,tigrilor sau ciumei bubonice?

George

26.05.2014 17:00

iulia degeaba te dai drept fata. Esti un cocalar retardat handicapat. 

Horea

26.05.2014 17:09

Domnita, dar cu toate acasa nu sunteti. Ce treaba au maidanezi cu faptul ca cainii cu proprietari trebuie sa poarta lesa si n-au voie nicaieri in spatiile publice? Sau cu faptul ca nu exista parcuri de caini in Cluj?Scoti niste cifre din burta, dai vina pe proprietarii de caini (care, hai sa fim seriosi, nu-s oameni, n-au drepturi) pentru oamenii omorati sau muscati de CAINI MAIDANEZI? Buna treaba, exemplu perfect de cum isi canalizeaza oamenii ura pe cine nu trebuie. Nu, vina apartine primariilor locale si atat. Ei nu fac nimic in legatura cu cainii vagabonzi pentru ca sunt prea preocupati sa bage banii cu care ar trebui rezolvata problema in buzunarele personale. 

Mira

27.05.2014 00:47

Dansa este Iulia Vladareanu, mare suportera IREC...mai nou fac propaganda impotriva tuturor cainilor si presiune pentru tiranizarea detinatorilor de caini pe toate caile...aveti mare grija...astia de la IREC anunat peste tot ca lumea sa cheme politia daca vad un caine fara botnita sau lasta un pic liber de stapan...astia si-au propus sa faca tot ce le sta in putinta pentruca tot mai multi caini sa fie luati de hingheri si ucisi...mergeti pe pagina Initiativa Pentru responsabilitate Civica pe Facebook sa vedeti acolo propaganda anti caini si denigrarea iubitorilor de animale...

Adriana

01.10.2014 17:48

Bravo Horea si Madalina.Eu n am inteles o p'aia cu laditele de nisip pt caini :)))) omG! nici macar nu faceti diferenta intre caini si pisici?ce sa te mai mire atunci!...:)) 

Oana

26.05.2014 17:47

Sunt curioasa cum anume lasi in strada ciuma bubonica... Daca ai avea putin habar despre caini si ce inseamna sa ai un caine, nu ai vorbi asa. Ca si proprietar de animale e normal sa vrei sa ai niste drepturi cand vezi doar cate lucruri nu ai voie si cat sunt amenzile. Nu se vorbeste despre caini maidanezi aici ci despre constructia unor locuri special amenajate in care oamenii sa isi poata plimba cainii, ce este deranjant in asta? Sau preferi sa ii scoata toata lumea in jurul blocului si sa ii lase liberi la voia intamplarii? Sau nu e normal sa se ceara schimbarea unei legi vechi de 18 ani care nu se mai aplica in ziua de azi? Daca ai sta sa citesti proiectul de lege ai observa si cate obligatii are un proprietar de caine, dar ai vazut titlul si niste oameni cu caini care cer drepturi si mintea ta ,imbuibata de media cum ca este cel mai mare inamic al omului-CAINELE! (la acelasi nivel cu ciuma bubonica, desigur), a reactionat. Si da, nu cainele este de vina, nici victima, ci persoana care l-a crescut in marea majoritate a cazurilor, pentru ca isi iau un caine, nu il educa si nu il tin in frau.

Mariana Mahmoud

26.05.2014 20:09

ESTI  PREA DOBITOACA  SA  INTELEGI  CE  INSEAMNA DRAGOSTEA UNUI  ANIMALUT!!  FRUSTRAREA  URLA  IN TINE,  CRETINA  DIABOLICA CE ESTI!!!!!!SA  MORI  IN CHINURI  GRELE ASA  CUM MOR AMARATII  AIA  IN ADAPOSTURI!!!!!

Mira

27.05.2014 00:43

Nu-i asa ca esti Iulia Vladareanu, cea care denigrezi pe toti iubitorii de animale si ai creat grupul Moarte Maidanezilor si esti o suportera ACERBA a IREC ?  Esti obsedata femeia cu MOARTEA CAINILOR>..??????  Nu cumva esti directoare de gradinita la Constanta ?????  Mai schimba melodia draga, ca ne-am plictisit de ea...nu vreu tu sa vi in Nord America sa te ia POLITIA pe sus pentru INSTIGARE la URA fata de animale si fata de protectorii acestor a/ VIna, tu INSTIGATOARE ce esti sa faci tu ordine aici unde ANUAL sunt muscati de caini peste 4 MILIAONE de Nord Americani...o sa POCNESTI de URA intr-o buna zi...Ce vrei femeie ?????? EXTERMINAREA TUTUROR CAINILOR din Romania ????? daca ai fobii du-te la un specialist sau du-te unde vrei...cu cat mai repede cu atat mai bine...peste tot pe internet asta NUMAI porcaria asta o puna...ca si cum NUMAI in Romania musca cainii...esti OBSEDATA femeie...OBSEDATA DE MOARTEA cainilor...Ai auzit de Blestelul Cainelui ? cel spus de Parintele Cleopa...ai grija ce vrei pentru ALTE FIINTE ....

Iulia sloboz

27.05.2014 11:00

Esti praf femeie.... se discuta DESPRE CAINII CU STAPAN. du-te la furat si taci. 

MA CAC PE TINE

28.05.2014 15:22

iulia slooboz FAI CENTURISTO TACI DRACULUI DIN GURA AIA PLINA DE "SLOBOZ" DE SPERMA!!

Costescu Tiberiu

28.05.2014 07:00

Iulia esti deviata rau de tot de la subiect ,cred ca ai gresit topicul... sau nu ai citit cum trebuie tot articolul! Indiferent de motiv daca privesc cu atentie ce anume ai scris constat cu tarie ca chiar tu esti acel "...animal periculos" !

madalina

26.05.2014 16:28

se fac tot timpul noi si noi regulamente, dar sa construiasca ceva folositor nu sunt in stare. spatiile pt plimbat cainii sunt ft putine, extraordinar de prost amenajate si cateodata sunt in apropierea parcurilor pt copii. avem pretentii, stim doar sa cerem, dar nu oferim nimic in schimb. pe langa asta, suntem ingusti la minte, dar vrem norme europene. oare daca s-ar permite accesul cainilor in supermarket-uri si cafenele si restaurante, asa cum e in "occident", ce s-ar intampla? toata Romania ar lua foc! 

Diana

26.05.2014 17:11

Madalina, ti se pare ca tot Occidentul a luat foc daca accesul cu caini este permis in locul publice???? M-am saturat de minti inguste.

unu

26.05.2014 18:53

1 impartirea cainilor in categorii ( gen de atac sau de paza etc. ) iar categoriile periculoase sa fie plimbate doar cu botnita si lesa de catre persoane MAJORE . Nerespectarea acestei reglementari sa fie considerata infractiune penala, indiferent daca acea persoana are numai grija de cainele altcuiva sau nu.2. Sa fie invers : sa se delimiteze spatiile unde nu sunt acceptati cainii, restul spatiilor sa fie accesibile si dotate de catre primaria care se lafaie in impozitele voastre cu automate de pungi pentru excremente.3 introducere de asigurare (neobligatorie) in caz de "accident" pentru aceste animale , adica daca musca sau se intampla alte incidente, proprietarul sa poata despagubi persoana implicata. Mi se pare de bun simt.Sa fie obligatorie doar la cainii periculosi.4. tatuare si chip pentru toti cainii peste 4 luni.5. nimeni nu poate sa interzica detinerea unui caine in propriul apartament, nici macar un proprietar, chiriasului.in caz de probleme, gen zgomot, latrat etc.  proprietarul cainelui isi asuma responsabilitatea, adica amenda sau altele.

sanda

26.05.2014 19:12

Oare cand vom fi mai multi cei ce gandim??? Una e cainele maidenez si alta e cainele cu proprietar.Oricate obligatii si restrictii va pune primaria proprietarilor de caini , problema maidanezilor nu va fi rezolvata. Ii intereseaza BANII !!!!. Pentru cainii maidanezi trebuie investiti bani, iar de la proprietari trebuie luati banii. E usor sa se prosteasca prostii. 

Lege si ordine

26.05.2014 19:23

Tarani parveniti penibili care habar nu au de caini.Citez:"cainii de talie mare sa poarta botnita"-pai nu are legatura marimea cainelui cu gradul lui de agresivitate ci EDUCATIA acestuia.Si nici macar rasa nu are legatura!In alte tari cum de se duc cu pitbulli fara botnita peste tot ?Pentru ca sunt:educati.Depinde cum ii cresti.Citez:"Un aspect interesant din proiect este interzicerea producerii de catre stapan “de zgomote neplacute, puternice si repetate cum ar fi: chemari repetate ale câinelui cu tonalitate ridicata prin folosirea cuvintelor sau altor sunete deranjante”. Amenda pentru asta este intre 200 si 400 de lei."-Mai ati inebunit de tot?Dar cand copiii in curtea scolii urla toata dupamasa?SA URLE!E dreptul lor!Asa ca ce aveti daca unul isi striga cainele de cateva ori pe zi?La tara cand ciobanul striga la oi sau ciurdarul dupa vaci nu deranja?De aia nu suportati cainii ca va amintiti ca ati venit de la tara.Ce e rau sa te nasti la tara?Nu e nici o rusine nici un pacat.E pacat sa fii ingust la minte si rau.Iar suferinta cauzata de frustrare se vindeca asa ca:sa va cautati un bun psiholog sau psihiatru!Nu aveti ce cauta la conducerea Clujului!Va faceti de rusine in fata tarilor UE!

akela

26.05.2014 19:42

Astia care au conceput proiectul is cam dusi cu pluta. Adica eu daca am caine, sa nu-l pot plimba pe lesa intre blocuri, acolo unde stau? Sa-l duc la 5 dimineata pt aia 10 minute cu masina in mama dracului unde vor construi cine stie cand un spatiu pt caini? Sau sa-l plimb pe asfalt ca n-am voie sa calc cu el pe spatiul verde dintre blocuri? Dar nu e mai igienic un pisu in iarba decat pe asfalt? Ca asta n-ai cum sa strangi...Si babutele care de-abia se misca sa mearga cu cateii la spatiul amenajat inexistent?Si sa nu pot urca cu orice animal de talie mica inchis in boxa de transport in mijloacele de transport?Mare e gradina ta Doamne!!!

Horea

26.05.2014 20:34

Art. 1, alin 3 - "Deţinătorii de câini care locuiesc în blocuri sau locuinţe colective au obligaţia de a respecta orele de linişte" (stupid)Art. 2 (1) "Se interzice lăsarea în libertate, fără supraveghere, pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca a câinilor cu stăpân, indiferent de rasă şi talie. " (definiti supraveghere)"(2) Pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca câinii vor fi purtaţi cu lesă " (contradictie cu alin 1 care lasa sa se inteleaga ca pot fi lasati liberi daca sunt supravegheati)"(4) Plimbarea câinilor se poate face în pădurile Făget, Hoia şi Lombului. În aceste locuri, în cazul în care vor fi lăsaţi liberi, câinii vor purta botniţă" (padurile astea nu sunt domeniu public, daca da e contradictie cu alin 2)"Art.3  (2) Pe timpul plimbării, însoţitorii câinilor au obligaţia de a colecta dejecţiile provenite de la animalele pe care le deţin. " ( urina cum se strange ?)"Art. 4 (1) e) în orice altă locaţie, zonă sau perimetru aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Cluj-Napoca semnalizat " (aici e lipsa de la ora de gramatica)"Art. 4 (1) Se interzice accesul, circulaţia sau plimbarea câinilor cu stăpân pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca:  a) pe spaţiile verzi ...( la alin 2 includeti, prin subintelegere, padurile ceea ce se bate cap in cap cu prevederea anterioara)""(3) Direcţia tehnică din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca va face demersurile ... " ( si marmota ... ) As putea continua, doar am vrut sa va arat amatorismul unor functionari ! 

Anna Szabo

26.05.2014 20:48

Sunt curioasa, daca cei care au propus aceast propunere de lege au consultat inainte cu cineva care chiar se pricepe la caini. In primul rand de unde o sa stie politistul care vine cu amenda care sunt cainii agresivi si periculosi? O sa se leaga de toti caini de talie mai mare, desi sunt foarte bine delimitate aceste rase si legea spune ca trebuie inregistrate la asociatia chinologica locala.  Astfel eu consider ca ar fi bine ca aceasta propunere sa fie revizuit si de cei de la asociatia locala sau chiar de un grup reprezentant al deținătorilor de câini din Cluj, cei care au fost prezenți la întrunirea pe malul Someșului. Ceea ce prevede art. 5 nu am cuvinte... 

Mira

27.05.2014 00:38

De cand FACE POLITIA LEGI ????  De unde scorniti toate aceste aberatii,??? De cand a devenit Romania intra-asa un HAL de OSTILA cainilor ? PAi voi credeti ca ar fi putut veni vreun consilier municipal AICI cu o asepemea propunere si sa nu fie luat cu HUO in primele zece minute ? PAi voi aveti LIBERTATE in Romania sau vine fiecare primar si face el LEGI, si regulamente care incalca drepturile omului la NEDISCRIMINARE in primul rand si apoi legile animalelor.. CUm vine ei si spun ca numai cainii mici sa nu poarte botnita...este ILEGAL ASA CEVA....In LUMEA LIBERA, cainii au voie PESTE TOT....( cu exceptia, spitalelor, magazinelor alimentare, farmaciilor si IN restaurante ) in rest poti merge cu cainele, da in lesa evident, si asta si pentru binele catelului PESTE TOT< si pe trotoare si pe faleze si pe iarba si pe pietris...unde vrei, si da sunt zone incercuite IN ABSOLUT TOATE PARCURILE orasului, unde se pot lasa cainii liberi...CE FACETI in Romania ? Impuneti dictatura detinatorilor de caini ? CINE a mai POMENIT asa ceva? Asta este Libertatea oamenilor in Europa ??? CHIAR ? Plus, in ce limba sunt scrise atat articolul cat si regulamentul ???? Romana Literara ?????????? Plus putem stii si noi cine este "nascatorul" acestui regulament ??? Si ma rog DE CE nu are DREPTUL stapanul sa-si strige cainele mai tare ? dar MUZICA vecinilor sau in spatiile publice, tare de-ti bubuie timpanele E VOIE ???? Plus, ce treaba are primaria cu domeniile private...NU NUMENI nu trebuie sa abandoneze NICI un animal...dar de cand pana cand isi baga primaria nasul pe domeniile private...DECI chiar daca un idiot vine la cainele meu si ii trage un picior, evident ca nu voi lasa cainele sa-=l muste da sa chem POLITIA sa-l ia pe sus e voie ? Doamne, cum ati reusit sa aveti asemenea primari si asemenea consiliu ???? cum este posibila aceasta DICTATURA asupra unui grup de cetateni....NU VA ESTE RUSINE ?????????????? Nu aveati pe cine sa PERSECUTATI si sa TIRANIZATi si va legati de proprietarii de caini ? NU va este RUSINE ? Asta este democratie ?????? SI peste tot IN LUME IN LUME.....IN LUME>..cainii au voie in mijloacele de transport in comun...PESTE TOT....sa va fie RUSINE Primaria CLUJ...RUSINE...asta nu este democratie, nici civilizatie, nici libertate este TIRANIE...si ceea ce faceti este ne constitutional in mare parte...DISCRIMINATI si PERSECUTATI un grup de cetateni LIBERI, ai unei tari democratice, membra UE ! Sa fim foarte clari...aceasta trebuie constetat in instanta . POLITIA NU FACE LEGI.PUNCT.

Mira

27.05.2014 00:56

Contestati in instanta INEPTIA ASTA TOTALA....este pura discriminare si persecutare...o asemenea ABERATIE nici macar nu ajungea la vrea-un ziar de cartie in strainatate si idiotul care a venit cu aceasta " inventie" ar fi fost zburat , bye bye ....asa ceva NU exista NICAIEIR in LUMEA cu adevarat LIBERA...NICAIERI...si spatiile alea speciale de prin parcuri in alte tari...pentru idiotii de la primarie : alea sunt pentru sfarsiturile de saptamana cand oamenii au mai mult timp sa iasa cu cainii...in rest IN JURUL BLOCURILOR, pe strada, in parcurile din oras...peste TOT cu alte cuvinte...PESTE TOT....aflati cine a venit cu oroarea asta de idee si cereti sa fie destituit...o sa RADA toata EUROPA de CLUJ...sau se va lua cu mainile de cap, ne intelegand cum este posibil ca asemenea INEPTII sa fie tolerate intr-un consiliu municipal si sa mai fie si publicate in media..

Andrei

27.05.2014 09:05

Am citit regulamentul si sanctiunile mi se par foarte blande in comparatie cu hotararea aberanta nr. 89/2010, anulata intre timp ca fiind ilegala. Pe baza acelei hotarari, eu am primit pentru cateva GAINI tinute in curte mare, departe de orice bloc o amenda de 2500 de lei, pentru ca un vecin tembel era deranjat de cocos. Dupa un proces de 3 ani cu primaria, am reusit sa obtin in instanta anularea amenzii.

Marian

12.02.2015 10:29

cate gaini ai avut cand te-a reclamat ? cate e voie sa tii acasa ?

Ioana

27.05.2014 10:45

    De ce oare omitem promovarea terapiei cu ajutorul animalelor, antrenarea cainilor pentru ajutorul oamenilor nevazatori sau cu diferite probleme de sanatate, pentru linistirea copiilor cu asa numitul "ADHD", pentru oamenii in varsta ce sunt singuri si pentru care un caine poate sa devina copilul lor de suflet si sa le aline batranetile.     Ma doare sufletul cand imi amintesc ca am intalnit la primarie o doamna foarte in varsta ce statea la coada sa-si plateasca o amenda mai aparte. A iesit afara cu catelul si nestiind ca s-a modificat legea a omis sa-si ia si cartea de identitate si carnetul de sanatate al cainelui cu dansa. Cand patrula a surprins-o fara aceste documente, doamna i-a rugat sa o astepte ca urca pana in casa si le aduce in 2 minute. Bineinteles domnii au fost "extrem" de intelegatori, i-au facut un proces verbal si i-au oferit "cadou" o amenda pe care dansa trebuia sa si-o achite din "imensa" pensie pe care o are.     Da, sunt de acord sa se amendeze oamenii ce sunt indiferenti fata de trebusoarele lasate de caini prin iarba sau pe trotuare, pentru care botnitele sunt inutile chiar daca detin rase agresive. Dar va rog sa faceti diferenta intre un caine crescut de un iubitor de animale si un caine al strazii care e fara stapan. Acesta stie prea putin ce inseamna afectiunea si bunavointa omeneasca atunci cand vorbim de agresivitate si muscaturi. Un caine ce a fost chinuit de viata si maltratat de oameni bineinteles ca se va razbuna pe fiecare ce ii iese in cale. Incurajati cainii ca si animale de companie si renuntati la aberatii. Sunt cel mai bun medicament pentru multe boli.     Mi-e mila sa-mi tin cainele in apartament caci pe toate spatiile din jurul nostru scrie "Accesul cainilor itnerzis". Ar trebui sa o scot in brate din bloc sa o urc in masina si sa ma duc pe cel mai apropiat deal.    Cu cat le veti face mai mult rau cu atat se vor intoarce mai mult impotriva voastra, caci simt si prima tresarire de teama a omului!     Ar fi foarte buni in campaniile electorale, ar simti fiecare politician netrebnic si am stii sa ne ferim de ei, caci poate altfel vom ajunge sa avem altfel de legi, ce vor promova animalele de companie indiferent de specie si rasa!

Ionel

27.05.2014 10:51

Buna .Oare acesti comunisti (cei care sustine aceste proiecte si cei care le propun) cand isi vor da seama ca tovarasul Nicu a murit ? .Clujul se vrea capitala europeana?, pai domniilor consilieri grasi si comunisti haideti sa vedem cam care sunt reguliile sa zicem in Franta : ai voie cu caini absolut oriunde (parcuri,malluri,institutii publice,restaurante) .La fel este  in toate tariile europene conduse de oameni cu cap nu de oameni comunisti si ingusti la minte.Si da intradevar Politia din Cj a rezolvat toate celalte probleme din oras si numa catei fara botnita si stapanii care striga dupa catei sunt singurele nerezolvate.Sunteti niste penibili toti cei de la primarie si de la politie. Abia astept sa ne vedem domniilor politisti cu cainele meu de talie mare (care dupa spusele voastre e un factor determinant pentru a fi catalogat agresiv) sa stam de povesti un pic, ca numa de doamne si domnisoare va legati am observat.Iar pentru toti cei care nu iubesc caini : E frustrant ca nici macar animalele sa nu  te placa?PS : Fosilele  de varsta a treia care beau un pet de 2 l de Ciucas(in 3 , ca pensia e mica daca nu te-a dus capu )  pe malu Somesului si care se pisa in somes sunt oameni de treaba , nu? 

Adrian

27.05.2014 13:38

Sunt curios cati dintre voi detinatorii de caini strangeti mizeria facuta de "prietenul vostru cel mai bun". Pe orice strada mergi este plin de excremente de caine. Sunt oameni care isi lasa cainii sa isi faca nevoile inclusiv in parcurile de copii. Sunt in totalitate de-acord cu normele astea. Daca vrei sa ai caine, trebuie sa fii responsabil!

teodora

28.05.2014 10:57

Adrian, esti sigur ca ai citit tot regulamentul? Nimeni nu contesta faptul ca cei ce detin animale trebuie sa stranga dupa aceste animale. Mi se pare perfect normal si chiar m-as bucura sa se aplice amenzi pt cei care nu fac acest lucru.Problema este ca acest regulament ingradeste dreptul celui care doreste sa detina un caine. Sunt prevederi abuzive, imposibil de respectat, care nu tin cont nici drepturile omului si nici de bunastarea animalelor. Este o rusine pentru Cluj promovarea si votarea unui astfel de regulament!!!!

teodora

28.05.2014 11:10

Ar fi cred de bun simt sa posteze comentarii cei care au citit intr-adevar regulamentul. Mi se pare absolut normal ca cei care au caini sa stranga dupa aceste animale si chiar m-as bucura sa se aplice amenzi pentru cei care nu fac acest lucru. Problema reala este ca acest regulament este abuziv, restrictiv si imposibil de respectat. Se incalca evident drepturile celui care doreste sa detina un caine si nici nu tine cont de bunastarea animalelor. Din punctul meu de vedere este o rusine pentru Cluj promovarea si votarea unui astfel de regulament!!

Cosmin

29.05.2014 11:30

Nimeni nu e revoltat pentru ca ne obliga sa strangem cacatul cainilor sau ca trebuie sa te asiguri, in functie de cainele pe care il ai, ca nu musca pe nimeni. Suntem revoltati pentru celelalte cateva zeci de "obligatii" care ni se impun abuziv si care nu respecta legile tarii in ceeace priveste animalele de companie. Cititi mai intai aceasta hotarare si pe urma mergeti la legea privind cainii agresivi si la legea privind protectia animalelor ca sa vedeti cate prevederi ale acestor legi le incalca aceasta hotarare.  Ca si cum nu ar fi suficient, multe dintre prevederile acestei hotarari incalca orice logica, cevade asteptat de la politicienii nostrii, majoritar inculti pana la urma. Nu vrem sa putem sa lasam cainii sa se cace in mijlocul strazii fara sa strangem dupa ei, nici sa lasa cainii sa muste oameni si sa mutileze copii. Ceeace vrem e sa nu mai fim tratati ca niste criminali pentru simplul fapt ca ne plimbam pe strada fara sa cauzam nici o dauna nimanui. 

akela

05.06.2014 11:44

No, e 6 iunie... ceva follow-up?

Adauga comentariu