Poliția Locală la păcănele, vandalii Clujului, pe sub poduri

Poliția Locală s-a pus pe treabă la începutul acestui weekend, după cum ne-a semnalat un cititor: „Razie mare în Mănăștur, pentru prinderea elementelor antisociale, care beau alocația copiilor, la păcănele!”

Dar, în timp ce polițiștii îl legitimau în bar, aiurea-n tramvai, pe nea Vasile, drojdierul cartierului, vandalii și drogații Clujului își făceau de cap pe sub poduri, pe unde se pare că Poliția Locală nu prea își tocește pantofii.

Sub podul care face legătura între Mănăștur și Grigorescu au fost aprinse iarna aceasta asemenea focuri de tabără, încât traversele podului sunt negre de fum, dintr-un capăt într-altul.

Din păcate, polițiștii locali au, în Cluj-Napoca, un rol pur decorativ. Primarul i-a îmbrăcat frumos, să arate a polițiști, nu a gardieni publici sau a paznici de CAP, i-a dotat cu camere video și i-a pus să se plimbe pe străzi, să pună amenzi de parcare, să deranjeze babele care vând pătrunjel, să dea impresia că orașul e sub control, sigur și bine păzit. Numai că, în realitate, Poliția Locală e o simplă butaforie a municipalității, pe mulți bani publici.

Adauga comentariu