Poliţia locală clujeană se mişcă în reluare. Maşinile fără numere de înmatriculare parcate pe strada Croitorilor vor fi ridicate

Sesizările cu privire la faptul că o stradă extrem de circulată din centrul municipiului Cluj-Napoca a fost transformată, de mai bine de jumătate de an, în parcare privată, curg la adresa Primăriei, precum apa pe Someş. Pe strada Croitorilor, poliţiştii locali trec zilnic, dar nimeni din administraţia publică nu s-a autosesizat. Proprietarul mai multor autoturisme a pus stăpânire pe domeniul public fără să plătească tichete de parcare, aşa cum e normal, deoarece acesta şi-a scos numerele de înmatriculare, iar poliţiştii nu pot să îl sancţioneze. După două luni de la publicarea în Ziar de Cluj a sesizărilor venite din partea cetăţenilor pe adresa redacţiei, Poliţia Locală a luat primele măsuri de sancţionare a contravenientului. 

Strada Croitorilor, din apropierea Pieţei Mihai Viteazul, este una extrem de importantă şi totodată cu un trafic intens, mai ales in contextul în care circulatia pe podul Traian a fost restricţionată,  ca urmare a lucrărilor de reabilitare a podului. Clinica Medicală III, precum şi spaţiile de birouri  de pe strada Croitorilor sunt principalele beneficiare ale locurilor de parcare cu taxă, şi aşa insuficiente. Puţinele spaţii de parcare din zonă sunt ocupate de mai bine de jumătate de an de mai multe autoturisme al căror proprietar, pentru a evita plata tichetelor de parcare şi o eventuală sancţionare din partea poliţiştilor locali, a scos numerele de înmatriculare. 

"Pe strada Croitorilor există o multitudine de maşini, undeva la 15 am numărat eu. Acestea  nu au fost nici macăr mişcate de mai bine de jumătate de an. Bănuiesc că toate au acelaşi proprietar, care locuieşte în zonă, deoarece toate sunt cu numere roşii sau cu numere străine, unele nici nu au număr de înmatriculare. Ţin să menţionez că este o stradă foarte aglomerată şi solicitată, în zona centrală a Clujului, existând Clinica Medicala 3 şi mai multe Office-uri. Mulţi care lucrează în zonă sau vin la spital nu au unde parca deoarece aceste maşini ocupă abuziv parcările publice. Parcările de pe stradă sunt cu plată, dar nici una din acele maşini nemişcate nu are tichete de parcare în parbriz. Sper că Poliţia se va sesiza şi va acţiona pentru soluţionarea acestei probleme, pentru că de luni bune se întâmplă acest lucru”, ne-a transmis, în luna septembrie, Iulian C. 

La vremea respectivă reprezentanţii Primăriei au confirmat că nu au sesizat faptul că pe strada Croitorilor maşinile reclamate nu deţin tichet de parcare sau că acestea sunt ca şi abandonate, însă au ţinut să mulţumească reclamantului pentru spiritul său civic. Recent însă şi doar după publicarea în Ziar de Cluj a sesizărilor cetăţenilor, Primăria a trecut la treabă şi l-a sancţionat pe posesorul maşinilor parcate pe strada Croitorilor. 

“Cu privire la cele semnalate de dumneavoastră, precizăm faptul că poliţiştii locali au aplicat pe aceasta stradă în ultima perioadă 17 sancţiuni contravenţionale confom HCL nr. 26/2010. Pe lângă sancţiunile aplicate, la maşinile la care faceţi referire a fost demarată procedura de declarare a acestora drept ”autovehicule fara stăpân”, iar în conformitate cu Legea nr. 421/2006 au fost aplicate somaţii de ridicare",ne-au transmis reprezentanţii Primăriei. 

Cum procedura de ridicare a maşinilor abandonate este una destul de anevoioasă, clujenii vor avea de aşteptat, cel mai probabil,  încă jumătate de an, până când locurile de parcare ocupate abuziv vor fi eliberate.

Comentarii

ion

03.12.2016 22:31

Si masinile care umbla prin baci si dambul rotund fara numere de inmatriculare  pe aia nu ii vede nimeni? Ar trebui organele de militie sa patruleze mai mult in zona ca sunt o gramada de "colorati" care umbla in acea zona cu masini scumpe fara placute de inmatriculare sau probabil militia nu vede nu aude pardon nu trebuie sa vada....

Adauga comentariu