Poliția locală Cluj-Napoca dă amenzi ILEGAL în locul Poliției rutiere

Poliția locală își atribuie sarcinile Poliției rutiere. Polițiștii de la Poliția locală Cluj-Napoca s-au gândit să le facă treaba celor de la Poliția rutieră.

Miercuri, 12 decembrie, mai mulți participanți la trafic au avut „onoarea” de a fi opriți de agenți ai Poliției locale pentru a li se verifica cauciucurile de iarnă. Pe lângă faptul că Poliția locală nu are voie să oprească mașinile pentru astfel de verificări, de data aceasta le-au oprit și în curbă, gândindu-se să mai dea și amenzi.

Un cetățean, surprins de cele întâmplate, a încercat să semnaleze acest lucru poliției locale, însă nimeni nu i-a răspuns.

„Am avut surpriza de a fi oprit în trafic de către POLIȚIA LOCALĂ la intrare pe strada „Deva” pentru a verifica cauciucurile de iarnă. Țin să precizez că la ora respectivă nu era zăpadă pe carosabil, nici polei, nici noroi, cum scrie în lege. Pentru mine nu a fost o problemă oprirea deoarece aveam mașina echipată, dar am văzut oameni care erau opriți și amendați” spune un cetățean.

Curioși dacă totul s-a întâmplat așa cum ne-a relatat cetățeanul, am apelat la Poliția rutiera. Am întrebat dacă Poliția locală are dreptul de a opri/amenda mașini pentru verificarea cauciucurilor de iarnă, dar și dacă un echipaj al Poliției rutiere a fost la verificare pe strada Ilie Măcelaru colț cu strada Deva.

Poliția rutieră ne-a transmis faptul că Poliția locală nu a primit astfel de atribuții și nu are voie să oprească mașinile pentru astfel de verificări. Ba mai mult, s-a verificat și niciun echipaj al Poliției rutiere nu a fost prezent în acel interval orar în zonă.

Am apelat și la Poliția locală. Ni s-a transmis și de acolo că doar Poliția rutieră poate opri. Am rugat un angajat al Poliției locale să verifice dacă într-un interval orar un echipaj a fost pe strada Ilie Măcelaru, colț cu Deva. Ni s-a spus să depunem în scris o cerere, punând accent pe faptul că au mai multe echipaje și nu se știe dacă a fost/care a fost acolo. Când am întrebat dacă nu s-ar putea verifica, ni s-a spus: Sigur că nu!

Ciudat cum la Poliția rutieră se poate verifica, dar la Poliția locală nu.  Nu este prima dată când polițiștii de la locală se bagă în treaba celor de la rutieră și dau amenzi fără a avea acest drept.

Asistăm doar la niște „Bonțidenisme” locale: Polițiștii locali au apucături de pe vremea când Bonțidean era șeful Poliției Municipiului Cluj-Napoca.

 

 

 

 

Adauga comentariu