Podul provizoriu de la Valea Drăganului a fost distrus de ape. Circulația este din nou închisă - FOTO

Podețul provizoriu peste râul Crișul Repede, care face legătura între localitatea Poieni - DN 1 E60 și Valea Drăganului, a fost afectat de inundație și a fost închis circulației. 

Podul aflat la intrare în Valea Drăganului s-a prăbușit în 4 mai când muncitorii de la firma ARL, cea care se ocupă de proiectul european de reabilitare a Drumului Apusenilor, lucrau la pilonii de susținere. Ulterior a fost găsită o variantă temporară, însă ploile abundente de ieri au distrus și acest pod. Acum, primarul comunei Poieni anunță că se caută alte variante până la finalizarea noului pod, una dintre ele fiind un pod metalic de la Ministerul Apărării. 

”Din cauza debitelor foarte mari, apa a trecut peste podul provizoriu de la intrare în localitatea Valea Drăganului! A fost distrusă structura rutiera care acoperă podul tubular, acesta fiind din nou impracticabil. Mâine la ora 11 vom avea o întâlnire cu prefectul județului Cluj și cu presedintele Consiliului Judetean Cluj pentru a găsi o soluție viabilă pentru acest pod provizoriu fiind luată în calcul o variantă de pod metalic de la Ministerul Apărării Naționale. Se va interveni în regim de urgență îndată ce nivelul apei va permite pentru refacerea căi de acces!”, a declarat primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca.

Pe timpul nopții s-a luat decizia închiderii barierei de la calea ferata pentru a limita accesul auto pe drumul DN1 E60 spre Valea Draganului, DJ 764B, datorita starii de impracticabilitate a podului peste râul Crisul Repede.

ARL Cluj a câștigat contractul din fonduri europene pentru reabilitarea Drumului Apusenilor în valoare de 160.000.000 lei. Inițial, planul era ca acest pod să fie consoidat, însă când muncitorii au demarat aceste lucrări, pilonii de susținere au cedat. Astfel că va fi nevoie de construcția unui nou pod, ceea ce va determinat apariția unor chletuieli suplimentare de aproximativ 500.000 de euro.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

 

 

Adauga comentariu