Podul de pe Calea Baciului va fi în sfârșit lărgit, după trei ani de așteptări

Circulația de la ieșirea din Cluj-Napoca spre Zalău este mult îngreunată de podețul aflat pe Calea Baciului, lângă Petrom. Șoferii care locuiesc în Baciu, dar și cei care tranzitează acest drum zilnic au solicitat lucrări de lărgire încă de acum trei ani.

Primarul Emil Boc a dat vina pe cei de la CNAIR, care au tot amânat acest proiect.

”Poate se vor debloca și acolo la Compania de Drumuri Naționale, la podețul de la Petrom, de pe Calea Baciului, unde te îngustezi instant. Vii și dai într-un podeț care ține de Drumurile Naționale. De trei ani de zile tot facem demersuri și tot ne amână”, potrivit lui Boc.

În sfârșit, DRDP Cluj va demara lucrările de lărgire a podului, consilierii locali urmând să aprobe în Ședința Consiliului Local de joi darea în administrare a podului cu scopul de a executa lucrări de reparații și lărgire. 

„Se propune recondiționarea și lărgirea podului existent de la două benzi la patru benzi carosabile plus circulațiile pietonale aferente”, potrivit Proiectului de Hotărâre.

Cel mai probabil lucrările vor demara anul viitor, iar șoferii care sunt nevoiți să folosească acest drum vor trebui să se înarmeze cu și mai multă răbdare pe perioada derulării lucrărilor. 

sursa foto: Facebook/ InfoTraficCluj

Adauga comentariu